Grid Pattern

Winnaars PROVADA PropTech Challenge bekend

03 Maart 2020

Op 2 maart liet PROVADA vijftien genomineerde startups pitchen voor een jury met als inzet een wildcard voor PROVADA FUTURE 2020. Samen lieten zij een diversiteit aan technologische en circulaire oplossingen zien voor de sector. De vijf winnaars maken ook nog kans op de PROVADA PROPTECH AWARD 2020 die tijdens de PROVADA wordt uitgereikt.

Deze vijf winnaars ziet u terug op PROVADA:

OMRT (Amsterdam) – Ontwikkelt slimme digitale oplossingen voor een betere, duurzame gebouwde omgeving. Ze schrijven o.a. parametrische software voor architecten, projectontwikkelaars en vastgoedinvesteerders. Hun systeem kun je koppelen aan 3D-modellen van elke omgeving.

Hero Balancer (Hoorn) - Een plug-and-play verwarmings-optimalisatie.
Hero Balancer stemt warmte aanbod scherp op warmtevraag af. Dit doen zij door grootschalige verwarmingssysteem nooit meer overbodig te laten verwarmen. Zij berekenen de warmtevraag door de weersvoorspelling, gebruikspatroon en de opwarm karakteristiek van het gebouw te analyseren met hun algoritme.

Ziezodan (Hengelo) - De ‘Booking.com’ voor het vastgoed-onderhoudsdomein. Zij brengen huurders, onderhoudspartijen en vastgoedbeheerders samen en vereenvoudigen het proces met hun gebruiksvriendelijke platform.

The Urban Jungle Project (Delft) - Is een oplossing die het mogelijk maakt om te vergroenen op plaatsen waar dit normaal gesproken niet kan. Bomen absorberen CO2 en zorgen voor verkoeling van de leefomgeving. De Urban Jungle Project is een ‘plug and play’ innovatie, waarbij de boom niet afhankelijk is van wortels in de grond en op die manier overal geplaatst kan worden.

Studio Solarix (Amsterdam) - Ontwerpt, onderzoekt en ontwikkelt esthetische, duurzame en energie-opwekkende gevelelementen. Met het Solarix gevelelement willen ze de wereld van de zonnecellen veranderen en daarmee een significante bijdrage leveren aan een verduurzaming van de gebouwde omgeving.


PROVADA kijkt tevreden terug op de PROPTECH CHALLENGE. We begonnen de dag met een geanimeerd tafelgesprek olv Tom van ’t Hek, over de impact van PropTech op het vastgoeddomein. Met Daan van der Vorm (VORM), Nicole Maarsen (Syntrus Achmea), Iain Thomspon (Office App), Boy Lokhoff (Healthy Workers), Dirk Dekker (Being Development) en Wouter de Bruijne (ParkBee) aan tafel, werd er vanuit de wereld van het vastgoed en die van de technologie over de digitale transformatie gesproken. Aansluitend volgden de energieke pitches van de startups. “Net als voorgaande jaren zagen we ook nu weer bijzondere proposities voorbijkomen, waarbij de categorie health & well-being goed vertegenwoordigd was. Gelukkig waren de juryleden behoorlijk eensgezind bij het verdelen van de punten. Dat maakte de keuze vrij overzichtelijk. Vijf enthousiaste ondernemers zien we terug op de beurs en we hopen dat de andere deelnemers ook hun ‘visitekaartje’ hebben achtergelaten”, aldus Peter Schreuter, eigenaar PROVADA.

PROVADA FUTURE is het platform voor technologische innovaties en inspiratie voor de vastgoedsector. Voor het 5e jaar organiseren we een inspirerend programma voor iedereen die bezig is met de toekomst van Nederland, een toekomst met een betere bebouwde werk- en leefomgeving. PROVADA faciliteert de verbinding tussen technologie - en vastgoedbedrijven.

__________________________________________________________________

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Frederike Lengers, Programma manager PROVADA FUTURE, T 06.22401882

Bijlagen: foto’s PROVADA PROPTECH CHALLENGE 2020

Foto 1
Foto 2
Foto 3

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie