Grid Pattern

De circulaire route van PROVADA

19 Juli 2022

circulaireroute provadaPROVADA is de circulaire weg ingeslagen. Samen met partners en standhouders zijn de eerste stappen gezet.We hebben ingezet op de communicatie en bewustwording op het gebied van afvalmanagement, materiaalgebruik (en herbestemmen), mobiliteit en catering. En natuurlijk op de samenwerking want …  ‘circulair zijn’ doe je samen. Met de dagelijkse tours over de beursvloer van Route Circulair kregen bezoekers praktische handvatten aangereikt voor een circulaire bedrijfsvoering. 

 

Afvalscheiding

Met twee ‘circulariteit gidsen’, 30 inzameleilanden en 468 emmers zijn Bnext.nl en PROVADA gestart met het verduurzamen van de beursvloer. De afvalscheiding op de vloer (bij de bron) leverde meer ‘zuivere’ afvalstromen op dan bij de verwerking aan ‘de achterkant’.  
78 Standhouders maakten bovendien gebruik van de Swill- en koffiedik-emmers. De koffiedik hebben ze goed circulair kunnen inzetten. De volgende stappen in dit proces moeten leiden tot nog meer zuivere stromen en minder restafval. Daarvoor gaan we al vroeg in gesprek met de RAI, partners en standbouwers. En natuurlijk is de communicatie - voor en tijdens beurs - met bezoekers en standhouders cruciaal.  

Bnext

 

Donatieprogramma

Standhouders die meededen aan het PROVADA donatieprogramma, werden op donderdag (einde beurs) bezocht door vrijwilligers van diverse lokale Goede doelen (oa Leger des Heils en Voedselbank). Er was meer dan voldoende over aan eten, drinken en spullen, voor alle deelnemende organisaties. In totaal zijn er 6 volle winkelwagens opgehaald met veel frisdrank, snacks, verspakketten, kantoorartikelen en een gezellige grote hoeveelheid planten. De organisaties zijn dankbaar voor de spullen. We gaan het donatieprogramma volgend jaar zeker weer inzetten. Via de standhouders informatie kun je je bedrijf opgegeven voor deelname. 

Donatieprogramma RAI

 

Standmateriaal 

respace standWe hebben standhouders en standbouwers gevraagd om kritisch naar de (circulaire) mogelijkheden van de standmaterialen te kijken. Hergebruik van je stand is natuurlijk een prima keuze maar je kunt ook over een andere bestemming van je standmateriaal nadenken. Zo is ‘de stand’ van Respace inmiddels in gebruik als vergaderruimte.

 

Mobiliteit

Met de beperkte parkeergelegenheid bij de RAI in combinatie met onze duurzame ambitie, hebben we ingezet op andere vervoersmogelijkheden. Met het OV (metrohalte voor de deur) als meest voor de hand liggende keuze. Een aantal standhouders volgde ons initiatief op met interne acties als pendelbusjes van kantoor naar de RAI in combinatie met geen/minder parkeerkosten vergoeden. Er zijn inderdaad aanzienlijk minder parkeerkaarten verkocht. Ook is er gebruik gemaakt met de mobiliteitsapp Amaze (met keuze voor type deelvervoer). De precieze cijfers zijn niet bekend bij ons maar we zullen deze duurzame route zeker blijven volgen. 

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie

Nieuwsberichten