Grid Pattern

Sebastian Monteban en Getijdenpark Keilehaven winnaars Inspiratie Awards 2023

19 Juni 2023

12-06-2023 -De winnaars van de PROVADA Inspiratie Awards zijn tijdens een drukbezochte bijeenkomst met presentator Frits Sissing, alle genomineerden, vakjury en publiek bekend gemaakt. Zij ontvingen de (circulaire) Awards uit handen van Peter Schreuter, eigenaar PROVADA.De Inspiratie Hero Award is voor een persoon die ‘above and beyond' is gegaan in het bewerkstelligen van duurzame verandering binnen zijn of haar organisatie of binnen ons werkveld. De genomineerden hebben een duurzame visie, rebels randje, zijn positief, inspireren, maken impact en werken voortreffelijk samen.De Top 3 Heroes bestond uit:Cherryl Djoegan (HD Groep), Victor de Beus & Ieke Selen (oprichters van Tala) en Sebastian Monteban (The Urban Woods). Laatstgenoemde is als winnaar uit de bus gekomen. Tech ondernemer Monteban stampte uit het niets een baanbrekend woonconcept (Delft) uit de grond. The Urban Woods zijn gebouwd van hout, omringd door groen en duurzaam tot in de puntjes. Monteban kiest voor een holistische aanpak met biologen, architecten, creatieven, gedragswetenschappers en techneuten.

Provada2023 Dag3 0142De Inspiratie Project Award is voor een team of samenwerking waarbij gekeken wordt naar de impact van het project op duurzaamheid, leefbaarheid en de omgeving met een stevige langetermijnvisie.

De Award ging naar Getijdenpark Keilehaven Rotterdam, een ontwikkeling van de Urbanisten, in opdracht van de gemeente Rotterdam. Een stadspark gecombineerd met getijden is behoorlijk uniek te noemen. De delta en rivier als nieuwe thuisbasis voor ijsvogels, vossen en Rotterdammers. Onderdeel van de transformatie M4H van (voormalig) haven- en industriegebied naar een plek om te wonen, werken en recreëren. Zichtbaar beleven door 2x per dag 1,5 meter water stijgen en dalen. Biodiversiteit creëren in een zeer industrieel gebied. Een gedurfde, en op alle fronten een innovatieve, ontwikkeling van de gemeente.

Provada2023 Dag3 0147

Andere genomineerde projecten waren Energiehub050, Basisschool de Verwondering (Almere) en zorglocatie De Grote Kreek in Rotterdam.

De Inspiratie Awards worden jaarlijks uitgereikt op de laatste beursdag van PROVADA.

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie

Nieuwsberichten