Grid Pattern
Foto: Peter Schreuter en Erik Hoekstra

VMN media koopt vastgoedbeurs PROVADA

21 September 2023

Per 11 september 2023 is PROVADA in handen van VMN media, het leidende B2B mediabedrijf dat o.a. Vastgoedmarkt.nl, Cobouw.nl en Dearchitect.nl uitgeeft.

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland waar jaarlijks 26.000 bezoekers samenkomen voor kennis, inspiratie en de vele netwerkgelegenheden. Met deze aankoop versterkt VMN Media haar positie in de vastgoed- en de daaraan gerelateerde markten. 

Bij de overname is afgesproken dat de huidige eigenaar Peter Schreuter voor onbepaalde tijd aanblijft als directeur en daarmee ook verantwoordelijk blijft voor het aansturen van de PROVADA-organisatie. Tevens is de onafhankelijke positie van PROVADA geborgd. Voor het personeel heeft de overname verder geen consequenties.

Schreuter (53) is sinds het begin (2006) bij de PROVADA betrokken. In 2019 nam hij het bedrijf over van de oprichter Flip Kerkhoven. Hij is met veel ambitie ingestapt, maar moest eerst twee onrustige coronajaren doorstaan. De afgelopen edities zag de vakbeurs de bezoekersaantallen weer stijgen tot een recordhoogte in 2023. Tegelijkertijd is er door de organisatie hard getrokken aan de verduurzaming van de beursvloer. Vanwege de ambitie om het platform verder te laten groeien door andere activiteiten te ontplooien, kwamen de gesprekken met Vastgoedmarkt.nl/VMN media tot stand. PROVADA ziet in VMN media een logische partner voor verdere groei. 

Erik Hoekstra, CEO VMN media: “Wij zijn zeer verheugd dat we PROVADA hebben kunnen toevoegen aan ons portfolio van sterke B2B merken. Wij geloven dat kwalitatieve onafhankelijke content een bijdrage levert aan het succes van professionals en de bedrijven waarvoor zij werken en daarmee ook aan de Nederlandse economie. PROVADA vervult deze rol in de vastgoedmarkt en biedt tevens de unieke kans om elkaar ook nog eens live te ontmoeten. Wij zijn zeer onder indruk van hoe het team de afgelopen twintig jaar dit A-merk heeft opgebouwd en willen dit graag op dezelfde voet voortzetten. Met onze gezamenlijke kennis van de vastgoedmarkt, kunnen we de inhoudelijk kant van PROVADA de komende jaren verder verdiepen”.

Peter Schreuter, directeur PROVADA: “Content is king geldt niet alleen voor de media maar ook voor PROVADA. We hebben al langer de behoefte om het platform PROVADA door het jaar heen breder in te zetten. De gesprekken over verdere samenwerking kwamen dan ook niet uit de lucht vallen. Met de strategische koers van VMN media zien we mooie kansen voor de toekomst van onze organisaties. Met onze persoonlijke, onafhankelijke benadering en samenwerkingen in het veld van de publieke en private partijen, blijven we waarde toevoegen aan het platform. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk de PROVADA organisatie naar het volgende niveau brengen”.

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie

Nieuwsberichten