Grid Pattern

De circulaire route van PROVADA

De circulaire route van PROVADA

PROVADA bewandelt de circulaire route met als einddoel een zero waste evenement.
De reis gaat langs samenwerkingspartners zoals de venue, de leveranciers en niet in de laatste plaats langs de standhouders. Alleen samen met alle stakeholders kunnen wij ons doel bereiken. Wij hebben in 2021 een routekaart uitgestippeld die we elk jaar een beetje beter proberen in te vullen.


Als organisator willen we deelnemers verleiden om aan te sluiten bij de goede voorbeelden en mogelijkheden die er zijn.

Bekijk hier de stand van onze standhouders Bnext.nl en Rabobank. Een mooi voorbeeld van een creatieve en tastbare uitwerking met biobased materialen.

 

CO2 Compenseren 

Trees for all NIEUW LOGO 300x300 1

Om de CO2 uitstoot te compenseren heeft PROVADA zich in 2021 aangesloten bij Trees for all.We steunen het Vastgoedbos (intiatief ING) met 200 bomen in Nederland en 100 CO2 credits voor Bolivia per evenement. Daarnaast planten we voor elke spreker van PROVADA extra bomen. Dit initiatief promoten we ook bij onze deelnemers. Samen willen we anderen inspireren om de wereld een stukje groener en gezonder te maken.

Onze routekaart en acties voor standhouders

Materialenpaspoort voor stands

Wat is het verschil tussen een modulaire - en een circulaire stand? Hoeveel biobased materialen zitten er in je stand? Welke delen, spullen, meubels, kunnen hergebruikt of recycled worden? Misschien is het tijd voor een materialenpaspoort voor stands. Wij nodigen standhouders uit om op een creatieve, duurzame manier de stand in te richten en jullie verhaal te delen met bezoekers. Uit gesprekken met standbouwers weten we dat er meer mogelijk is dan je wellicht denkt. Doe je mee?

Goede Doelen Donatieprogramma op PROVADA

Dit jaar heeft PROVADA een donatieprogramma voor standhouders. Op de laatste beursdag kunnen exposanten overgebleven spullen doneren. Donaties kunnen onder andere bestaan uit planten, meubels, eten en drinken en kantoorartikelen. Gedoneerde items vinden dankzij dit initiatief een nieuwe waardevolle bestemming bij onder andere de Voedselbank Amsterdam, het Leger des Heils Amsterdam en de Regenboog Group. 

Klik hier voor de volledige lijst van wat er gedoneerd kan worden, inclusief de donatie-criteria.  Foto 18 11 2021 17 12 17

Wil je meedoen? Meld je vrijblijvend aan voor dit programma via femke@provada.nl Wij houden je op de hoogte.

Wat kan ik doneren? Bekijk hier de gehele lijst met donatie items.

Afvalscheiding

Samen met onze locatiepartners gaan we zorgen voor een betere afvalscheiding en verwerking. Hiervoor komen er o.a. meer ‘afvaleilanden’ en milieucoaches op de beursvloer. Naast plastic, papier/karton en restafval gaan we ook koffiedik bij (deelnemende) standhouders ophalen. Om de afvalstromen zo zuiver mogelijk te houden zetten we de milieucoaches in dit proces te begeleiden. Ook hier geldt: alleen samen kunnen we het verschil maken.

Catering

Wij zijn met de RAI en de catering in overleg over het assortiment en de foodwaste. Wat willen we? Meer vega, minder verpakking en minder foodwaste. Met het donatieprogramma, afvalscheiding (Swill) en scherpe inkopers (standhouders) zijn we op de goede weg. 

 

Waar sta je op de circulaire schaal?

Waar sta je op de circulaire R-ladder? Met de R van reduce-reuse-recycle. 

Onze partner Route Circulair biedt onze standhouders ‘een Volwassenheidsmeting’ aan. Zie het als een soort nulmeting. Handig om de impact van je acties te meten.Interesse?

Laat het ons weten, mail het aan frederike@provada.nl 

 

Bewustwording & communicatie

Ons doel voor de komende editie is dat we ons allemaal bewust zijn van de keuzes die we kunnen maken (materiaal, transport, afval, catering/foodwaste) en dit je motiveert om in actie te komen. Met goede voorbeelden en informatie op onze website en andere kanalen gaan wij ons maximaal inzetten om je zo goed mogelijk te informeren en te inspireren. Wij hopen deelnemers te verleiden om kritisch te zijn bij de inkoop en opdrachtverstrekking voor o.a. standmateriaal en catering.