Grid Pattern

Onze ambitie: Zero Footprint

Reduce, Reuse, Recycle

reduce recycle reuseProvada is bezig zijn footprint te reduceren, met als doel naar 0. Om dit te bereiken zetten we jaarlijks de nodige stappen met als uitgangspunt: Reduce, Reuse, Recycle.

We zitten in een keten waarbij alle schakels moeten versnellen. De organisatie, de venue, cateraars, standbouwers en ook onze bezoekers en standhouders spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van de beurs.

In 2024-2025 ligt een belangrijk deel van de focus op het verminderen van afval én een betere afvalscheiding.

Wil je weten wat wij als PROVADA doen om de footprint te verkleinen en hoe jij als standhouder of bezoeker hieraan kunt bijdragen? Hieronder vind je meer informatie en praktische tips. Heb jij goede tips of suggesties voor ons? We horen graag van je!

 

Onze duurzaamheidsacties

Minder afval, betere afvalscheiding >


In 2024-2025 focust PROVADA zich op het verminderen van afval én een betere afvalscheiding tijdens de beurs, maar ook tijdens de op- en afbouw van het event. 


Afbeelding3Tijdens de beurs

  • Ruim 40 afvaleilanden voor gescheiden inzameling;
  • Duurzaamheidspakket voor standhouders t.b.v. gescheiden inzameling en verwerking van afval; 

Om afval te voorkomen en/of te verminderen, adviseren wij standhouders:

  • Geen samples, flyers, plattegronden en draagtrays
  • Geen plastic tasjes (gratis uitdelen is sowieso verboden)
  • Minder verpakkingen catering, geen give-aways
  • Voorkom gebruik van disposables

Voorafgaand en na de beurs
Standbouwers die tijdens PROVADA actief zijn verplichten we om bij te dragen aan afvalvermindering en -scheiding tijdens de op- en afbouw van de beurs.

 --------------------------------------------------------------------

Materialenpaspoort voor stands >


materialen circulaire0stand rabo kopexpo ResizedImageWzM4MSw0OTVdIn de toekomst vragen we exposanten een materialenpaspoort van hun stand aan te leveren. Bij de materiaalkeuzes houdt men rekening met 3 factoren: Reduce, Reuse, Recycle. Uit gesprekken met standbouwers weten we dat er meer mogelijk is dan je wellicht denkt. Het gebruik van biobased materialen bijvoorbeeld of herbruikbare spullen en inrichting.

Een paar tips:

  • Maak waar mogelijk gebruik van stands, podia en décor die ontworpen zijn voor demontage en hergebruik
  • Geen datum op banners en signage laten drukken
  • Maak afspraken met je standbouwer

 

Inspiratie nodig?
Kom dan eens kijken op de stand van Rabobank tijdens PROVADA 2024. 
Door het gebruik en hergebruik van
(natuurlijke) materialen hebben zij een mooie en duurzame stand ontwikkeld. 

 --------------------------------------------------------------------

Donatieprogramma >


Foto 18 11 2021 17 12 17Dit jaar heeft PROVADA een donatieprogramma voor standhouders. Op de laatste beursdag kunnen exposanten overgebleven spullen doneren. Donaties kunnen onder andere bestaan uit planten, meubels, eten en drinken en kantoorartikelen. Gedoneerde items vinden dankzij dit initiatief een nieuwe waardevolle bestemming bij onder andere de Voedselbank Amsterdam, het Leger des Heils Amsterdam en de Regenboog Group. 

Klik hier voor de volledige lijst van wat er gedoneerd kan worden, inclusief de donatie-criteria. 

Wil je meedoen? Meld je vrijblijvend aan voor dit programma via femke@provada.nl. Wij houden je op de hoogte.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

Mobiliteit >

Parkeren RAI Folder 02 social post formaat 2 1280x1280We kijken ernaar uit iedereen weer te mogen verwelkomen tijdens PROVADA 2024. Het belooft een drukke editie te worden en ook door andere events in de RAI zullen de RAI parkeergarages dit jaar snel vol zitten. We adviseren je dan ook om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Kom je toch met de auto, maak dan gebruik van de parkeermogelijkheid bij het WFC (World Fashion Centre, Westas A10) en maak vanaf daar gebruik van de deelfietsen van Mobian of de shuttle service als duurzame last-mile oplossing. Meer informatie vind je hier.

 

 

 

 --------------------------------------------------------------------

 

Catering >

Ook catering speelt een belangrijke rol in de footprint van PROVADA. Wij vragen standhouders zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken. Wij zijn met de RAI en catering partners in overleg over het assortiment en foodwaste. Waar hopen we op? Meer vega, minder verpakking en minder foodwaste.

Kies voor bij de borrel de (vegan) PROVADA bitterbal bijvoorbeeld i.p.v. de normale. Minstens net zo lekker, maar veel duurzamer..

 2022 Bitterbal 1140x400

 

 --------------------------------------------------------------------

CO2 Compenseren - Trees for All >

Trees for all NIEUW LOGO 300x300 1Om de CO2 uitstoot te compenseren heeft PROVADA zich in 2021 aangesloten bij Trees for all.We steunen het Vastgoedbos (intiatief ING) met 200 bomen in Nederland en 100 CO2 credits voor Bolivia per evenement. Dit initiatief promoten we ook bij onze deelnemers. Samen willen we anderen inspireren om de wereld een stukje groener en gezonder te maken.

Certificaat Trees for All

 

 

 --------------------------------------------------------------------