Grid Pattern

De circulaire route van PROVADA

19 Juli 2022

PROVADA is de circulaire weg ingeslagen. Samen met partners en standhouders zijn de eerste stappen gezet. We hebben ingezet op de communicatie en bewustwording op het gebied van 
afvalmanagement, materiaalgebruik (en herbestemmen), mobiliteit en catering. En natuurlijk op de samenwerking want …  ‘circulair zijn’ doe je samen. Met de dagelijkse tours over de beursvloer van Route Circulair kregen bezoekers praktische handvatten aangereikt voor een circulaire bedrijfsvoering.  

Afvalscheiding

Met twee ‘circulariteit gidsen’, 30 inzameleilanden en 468 emmers zijn Bnext.nl en PROVADA gestart met het verduurzamen van de beursvloer. De afvalscheiding op de vloer (bij de bron) leverde meer ‘zuivere’ afvalstromen op dan bij de verwerking aan ‘de achterkant’.  
78 Standhouders maakten bovendien gebruik van de Swill- en koffiedrap-emmers. De koffiedrap hebben ze goed circulair kunnen inzetten. De volgende stappen in dit proces moeten leiden tot nog meer zuivere stromen en minder restafval. Daarvoor is tijdige en 1-op-1 communicatie met bezoekers en standhouders/standbouwers cruciaal.  


Donatieprogramma

Standhouders die meededen aan het PROVADA donatieprogramma, werden op donderdag (einde beurs) bezocht door vrijwilligers van diverse lokale Goede doelen (oa Leger des Heils en Voedselbank). Er was meer dan voldoende over aan eten, drinken en spullen, voor alle deelnemende organisaties. In totaal zijn er 6 volle winkelwagens opgehaald met veel frisdrank, snacks, verspakketten, kantoorartikelen en een gezellige grote hoeveelheid planten. De organisaties zijn dankbaar voor de spullen. We gaan het donatieprogramma volgend jaar zeker weer inzetten. Via de standhouders informatie kun je je bedrijf opgegeven voor deelname. 

Standmateriaal 

We hebben standhouders en standbouwers gevraagd om kritisch naar de (circulaire) mogelijkheden van de standmaterialen te kijken. Hergebruik van je stand is natuurlijk een prima keuze maar je kunt ook over een andere bestemming van je standmateriaal nadenken. Zo is ‘de stand’ van Respace inmiddels in gebruik als vergaderruimte. 

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All