Grid Pattern
Photo: Conceptwoningen Barli

Het Volkshuisvestingsplein

06 May 2024

Het Volkshuisvestingsplein

De PROVADA-beurs staat voor de deur (11-13 juni), en dit jaar introduceren we met gepaste trots het Volkshuisvestingsplein. Als gastheer verwelkomt het ministerie alle (semi)publieke partijen, waaronder gemeenten én woningcorporaties, om samen met marktpartijen en woningaanbieders in gesprek te gaan. 

Op dit bruisende plein, gelegen in hal 12, bieden we ruimte voor interactieve sessies en kleinere gesprekstafels waar ervaringen worden gedeeld en belangrijke werkafspraken worden gemaakt. Het is dé plek waar de woningmarkt tot leven komt en waar informele ontmoetingen plaatsvinden die tot waardevolle inzichten leiden. 

Alvast een selectie uit het programma: 

  • Mind the (funding) gap: Hoe dichten we samen het financieringsgat?  
    Samen met investeerders, ontwikkelaars en corporaties kijken we hoe we gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat er voldoende kapitaal beschikbaar is voor de volkshuisvestelijke doelen.
  • Sturen op betaalbaar bouwen, hoe doe je dat? We hebben de Woondeals en de wet Regie. Maar wat betekent dat in de praktijk?  
  • Parallel plannen, gewoon doen! In 2 jaar tijd van initiatief tot start bouw. Het kan! Gaat dit de nieuwe norm worden? 
  • Hoe stelt het Rijk integrale gebiedsontwikkeling centraal? Werken aan grootschalige woningbouw = werken aan complete wijken! 
  • Geef de woningzoekende een stem! Aan de hand van een complexe gebiedsontwikkeling gaan we vanuit het perspectief van de woningzoekenden het gesprek aan met de corporatie Ymere (tevens organisator), de gemeente Haarlemmermeer, ontwikkelaar, provincie NH, ea, maar ook mét de woningzoekenden die hierbij aanwezig zijn. (donderdag 12-13uur)   

Interessant? Iedereen die wil meepraten kan zich aansluiten. Het is vrije inloop. 
NB Er is een doorlopend programma op dit plein. 

 
Meer woningconcepten op de beursvloer bij PROVADA 

En dat is nog niet alles! Naast deze boeiende gesprekken zijn er ook dagelijkse Tours langs woningconcepten over de beursvloer. Met thema's als Ouderenhuisvesting, Opschalen biobased bouwen en Proces/Digitalisering, krijgen bezoekers in korte tijd een goed overzicht van de mogelijkheden van (tijdelijke) modulaire woningbouw. De tours vertrekken om 11:00, 13:00 en 15:00 uur vanaf het Volkshuisvestingsplein. Gemeentes en corporaties zijn/worden hiervoor uitgenodigd. Max 10 personen per tour.  

Samenwerkingstafels  

Na de tour nodigen we u uit om verder te praten aan onze 'Samenwerkingstafels'. Hier kunt u ervaringen delen en concrete werkafspraken maken over onderwerpen als woningconcepten, digitalisering en huisvesting voor specifieke doelgroepen zoals senioren en studenten. 

En als klap op de vuurpijl bieden we dit jaar speciale toegangskaarten met lustrumkorting aan voor corporaties. We vinden het belangrijk dat de hele sector goed vertegenwoordigd is op dit belangrijke evenement. 

PROVADA viert dit jaar ook haar lustrum! Al twee decennia lang is PROVADA dé plek waar de vastgoedsector samenkomt om te ontmoeten, te verbinden en te werken aan inspirerende projecten. Het grootste vastgoedplatform van Nederland viert haar 20-jarig jubileum! 

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All