Grid Pattern

Dag van de Betaalbare (Huur)Woning

26 April 2023

De behoefte aan betaalbare huurwoningen is groter dan ooit. Daarom slaan PROVADA en Capital Value de handen ineen voor de 'Dag van de Betaalbare (Huur)woning' op donderdag 15 juni. Op deze dag is de business lounge een gezellige huiskamer waar corporaties, gemeentes, marktpartijen én conceptaanbieders van (modulaire) woningen samenkomen voor een kop koffie en een goed (ronde tafel)gesprek.  

“Of je nou bij een corporatie, gemeente of projectontwikkelaar werkt, we willen allemaal hetzelfde; namelijk het aandeel betaalbare en duurzame woningen uitbreiden. En een beetje snel ook. Met alle digitale oplossingen en de snel groeiende markt van conceptaanbieders kan er al veel in de versnelling. We veronderstellen dat iedereen weet dat de tijdwinst vooral aan de voorkant van het proces zit. Hoe breng je alle schakels in de keten bij elkaar. Hoe weet je als gemeente of corporatie welke woonconcepten en partijen het beste aansluiten bij jouw (specifieke) vraag van vandaag en morgen.  
Daarvoor hebben wij deze dag en plek in het leven geroepen, met steun van de brancheverenigingen Aedes, VNG, Neprom en IVBN en mede mogelijk gemaakt door Capital Value en Netwerk Conceptueel Bouwen,” aldus Peter Schreuter (PROVADA).  
 
Marijn Snijders (Capital Value): “De Dag van de Betaalbare (Huur)Woning biedt een unieke kans om standpunten met elkaar te delen en concrete afspraken te maken om de komende jaren meer betaalbare (huur)woningen te bouwen. Daarbij zullen verschillende relevante thema’s aan bod komen. Op dit moment wordt onvoldoende gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er zijn. We moeten er alles aan doen om het woningtekort niet verder te laten stijgen”.  

Programma  

De dag begint om 10:45uur met een openingsbijeenkomst waarbij alle belangrijke stakeholders voor de realisatie van betaalbare huurwoningen aan tafel vertegenwoordigd zijn; Aedes (namens de corporaties), VNG, Neprom, IVBN, Capital Value en het Ministerie BZK. Onder leiding van Tom van 't Hek gaan ze met elkaar in gesprek om - vanuit ieders perspectief - gezamenlijk de oplossingen te formuleren. 
______________________________ 
 
De middag staat in het teken van de verdieping en verbinding. Tussen 12 en 16 uur zijn er maar liefst 15 (gemodereerde) rondetafelgesprekken waarbij de samenwerking centraal staat. Aanmelden voor de tafels is gewenst maar je kunt op de dag zelf kijken of er nog een plekje vrij is. Er is ook ruimte voor 1-op-1 gesprekken. Deskundigen en moderators van Capital Value en Netwerk Conceptueel Bouwen zetten hun kennis en netwerk in om deze dag tot een succes te maken. 

Bekijk het hele programma

Thema's zijn o.a. conceptueel bouwen, ruimtelijke kwaliteit, samenwerking tussen corporaties en de markt en de opgave van de starters- en seniorenwoningen. 
 
Voor vragen of meer informatie over deze dag, kunt u bellen/mailen met  
Stephanie Veerman  06 34382177 of  Frederike Lengers 06.22401882 

Bekijk hier het driedaagse PROVADA programma.  

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All