Grid Pattern

PROVADA lanceert thema 2023: WE CAN BE HEROES

11 November 2022

De wereld is op zoek naar een ‘reset’ voor een nieuwe ecologische, economische en sociale balans. Een nieuwe balans tussen mens en natuur, tussen economie en een gezonde planeet. Een nieuw verhaal voor een duurzame toekomst. We zitten middenin de transitie, zoveel is duidelijk. Maar wanneer bereiken we het kantelpunt?

We hebben helden nodig die systemen doorbreken en mensen en organisaties activeren om samen impact te maken. Positieve impact op de gebouwde omgeving.De tijd van praten is echt voorbij. We moeten samen in actie komen, bottom up en top down. We all can be heroes.Met deze call-to-action, lanceerde PROVADA het beursthema tijdens de kick-off op 10 november 2022.We can be heroes. Hoe kan de sector meer impact maken? Wie pakt de handschoen op? 

Keynote speaker Werner Schouten, directeur van de Impact Economy Foundation en presentator BNR Koplopers, sprak over een nieuwe impact economie en de noodzaak om naast financieel kapitaal ook menselijk en maatschappelijk kapitaal centraal te stellen. Van business case naar Value case.Guido Braam, co-founder Powered by Meaning, vertelde in gesprek met Tom van t Hek over de stappen die we kunnen nemen voor een circulaire toekomst. Dit ging ook over samenwerken (in de keten) en hardnekkige aannames tussen markt en overheid.

Peter Schreuter (PROVADA) benadrukte in zijn eindbetoog de noodzaak om met elkaar (circulaire) stappen voorwaarts te zetten. Als standhouders hun beursdeelname zouden beschouwen als een vastgoedproject, welke boxen (duurzaamheidslabels) worden dan aangetikt? En op welk onderdeel kunnen we samen (meer) impact maken?Wat denk je van de 22.000 bitterballen van afgelopen jaar? Zullen we die met elkaar terugbrengen naar 22.000 vega(n) bitterballen? Dat noemen we bij PROVADA laaghangend fruit.

Heb je andere ideeën? Wij laten ons graag inspireren.

Als organisatie hopen we de juiste snaar te hebben geraakt. Of dat zo is, gaan we zien (en horen) tijdens de drie beursdagen in juni.

Bekijk hier de aftermovie van de kick-off.

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie

Nieuwsberichten