Grid Pattern

PROVADA lanceert thema 2023: WE CAN BE HEROES

11 November 2022

De wereld is op zoek naar een ‘reset’ voor een nieuwe ecologische, economische en sociale balans. Een nieuwe balans tussen mens en natuur, tussen economie en een gezonde planeet. Een nieuw verhaal voor een duurzame toekomst. We zitten middenin de transitie, zoveel is duidelijk. Maar wanneer bereiken we het kantelpunt?

We hebben helden nodig die systemen doorbreken en mensen en organisaties activeren om samen impact te maken. Positieve impact op de gebouwde omgeving.De tijd van praten is echt voorbij. We moeten samen in actie komen, bottom up en top down. We all can be heroes.Met deze call-to-action, lanceerde PROVADA het beursthema tijdens de kick-off op 10 november 2022.We can be heroes. Hoe kan de sector meer impact maken? Wie pakt de handschoen op? 

Keynote speaker Werner Schouten, directeur van de Impact Economy Foundation en presentator BNR Koplopers, sprak over een nieuwe impact economie en de noodzaak om naast financieel kapitaal ook menselijk en maatschappelijk kapitaal centraal te stellen. Van business case naar Value case.Guido Braam, co-founder Powered by Meaning, vertelde in gesprek met Tom van t Hek over de stappen die we kunnen nemen voor een circulaire toekomst. Dit ging ook over samenwerken (in de keten) en hardnekkige aannames tussen overheid en markt. 

Peter Schreuter (PROVADA) benadrukte in zijn eindbetoog nog eens de noodzaak om met elkaar (circulaire) stappen voorwaarts te zetten. Als standhouders hun beursdeelname beschouwen als een vastgoedproject, welke boxen (duurzaamheidslabels) zou je dan aantikken? En op welk onderdeel kunnen we samen impact maken? Ja, natuurlijk: dat zijn de 22.000 bitterballen die we makkelijk kunnen terugbrengen naar 22.000 vega(n)bitterballen. Dat noemen we bij PROVADA laaghangend fruit.

De organisatie hoopt de juiste snaar te hebben geraakt. We gaan het zien (en horen) tijdens de drie beursdagen in juni.

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All