Grid Pattern

Het plan voor Nederland: Kick-off Provada.

18 Maart 2021

Politiek is in de eerste plaats een ideeënstrijd. In verkiezingstijd strijden politici met hun idee om de gunst van de kiezer. De inrichting van Nederland gaat ook (en vooral) over ideeën. PROVADA geeft het podium aan bevlogen professionals die hun Plan voor Nederland pitchen. Klimaatneutraal, circulair en fijn om in te wonen.

De grote maatschappelijke thema’s zijn het klimaatakkoord, de woningopgave van 1 miljoen tot 2030, verdichten en vergroenen, de leegstand in de binnenstad, inclusieve gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Maar bottom line gaat het over de stip op de horizon, ambitie, lef, eigen verantwoordelijkheid nemen, waarde toevoegen, transparantie en vertrouwen. De basis voor duurzame samenwerkingen in het land tussen publiek en private partijen. Met minder regels, meer bouwen.

Tafelgasten tijdens onze virtuele kick-off zijn: 

Op 18 maart gaan wij met presentator Tom van t Hek live, vanuit de nieuwe studio PROVADA met de volgende tafelgasten: 

1. Anne van Eldonk (voorzitter Fakton) en Onno Dwars (directeur Ballast Nedam) over verdichten en vergroenen, de grote woningopgave en de inrichting van Nederland.

2. Anneke de Vries (directeur NS stations) en Pieter Polman (managing director Wereldhave) over de energietransitie, gebiedsontwikkelingen, en het leegstandsprobleem in de binnenstad (beter gezegd: een waardeprobleem).

3. Marjolijn Versteegden (directeur bij Arcadis) en Mark Kuijpers (managing director Greystar Netherlands) over regierol overheid, de revolutie (video Meiny), nieuwe verdienmodellen, meer transparantie en vertrouwen voor de publiek-private samenwerking.

4. Met bijdragen van Wienke Bodewes (stand van het land), Daan van der Vorm (Manifest 2050 voor de bouw) en Hein Wegdam (ING Real Estate Finance) Wie gaat de rekening betalen?

Eerst gaan we luisteren en kijken naar inspirerende videoboodschappen van: 
                                                        

 

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie

Nieuwsberichten