Grid Pattern

Help! De parkeergarages zijn vol. 

11 April 2022

De parkeercapaciteit bij de RAI is schaars. Dit klinkt misschien raar gezien de vele parkings (P1-P10) maar alle evenementen zijn weer terug van weggeweest. De RAI zit tot de nok toe gevuld.

Misschien herinner je je de files nog op de A10 (op- en afritten) en bij de parking van de RAI tijdens eerdere beurzen? Zodra de parkings vol raken wordt er omgeleid naar parkeerplaatsen buiten de ring (bij o.a. de Arena en Schiphol). En dat omleiden (o.a. via de matrixborden) begint elk jaar vroeger.

Parkeren bij de RAI

Met station RAI om de hoek en de metro- en tramhalte voor de deur is het OV een goed en duurzaam alternatief. Dit past bovendien goed bij onze (gedeelde) duurzame ambitie.

Wat je reden ook is, laten we samen naar oplossingen zoeken om de RAI en omgeving voor iedereen bereikbaar te houden. Veel standhouders hebben kantoor in Amsterdam met parkeergelegenheid. Maak daar gebruik van als dat kan en organiseer met elkaar een pendeldienst, neem de bedrijfsfiets of het OV. 

Park & Ride

Kom je van buiten en wil je toch liever met de auto? Zet deze dan op één van de Park & Ride locaties rondom de stad. Hier kun je direct metro 50 of 51 pakken naar de RAI. 

Andere mobiliteitsalternatieven

Voor het gebied rondom de RAI kun je gebruik maken van de NS OV-fietsen of de fietsen van Donkey Republic.  

 

De scooters van Felyx en Check zijn via een mobiele app altijd wel in de buurt te vinden. Het fijne aan deze scooters is dat je deze gewoon ergens (binnen servicegebied) kunt parkeren. Deze hoeven dus niet teruggebracht te worden naar een hub. 

 

Sinds 2020 staan er bij de RAI standaard deelauto's van SIXT. Door het grote aanbod is het zeer onwaarschijnlijk om daar mis te grijpen. Deze zijn 24/7 terug te brengen. De deelauto's zijn ideaal om te lenen als je al bij de RAI bent maar een auto nodig hebt om te gebruiken om op en neer te gaan tijdens de beurs of in de avonden. 

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All