Grid Pattern

PROVADA verwelkomt Gemeente Zuidplas 

21 Maart 2022

“Act now, for a better tomorrow”, dat is het thema van de PROVADA, waar nieuwkomer gemeente Zuidplas op de beursvloer haar opwachting maakt. Zuidplas, de Watertuin van de Zuidelijke Randstad is een groeigemeente en ligt op nog geen 20 minuten afstand van Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

 
De ontwikkeling van het Middengebied met een nieuw Vijfde Dorp in de Zuidplaspolder 

De komende jaren vindt in de Zuidplaspolder een unieke integrale gebiedsontwikkeling plaats waaronder een nieuw dorp met 8.000 woningen. Hier liggen veel innovatieve uitdagingen en kansen op het gebied van waterberging, klimaatadaptatie, duurzaamheid en circulariteit.  

Daarnaast staat de gemeente voor het versterken en behoud van de bestaande vitale dorpen en het ontwikkelen van (pauze) landschappen.  

 
Wie bouwt en ontwikkelt mee aan Zuidplas?  

PROVADA biedt de mogelijkheid om de gemeente als proeftuin voor innovatie, klimaatadaptatie, circulariteit en duurzaamheid te leren kennen. Gemeente Zuidplas werkt hard aan de opgave rondom het ontwikkelen van een nieuw ‘compleet’ dorp met bedrijventerreinen, een bos, vernieuwd (energie) landschap en het pionieren in een polderlandschap met alle unieke uitdagingen. De gemeente begint niet vanaf ‘scratch af aan’. Er is al een Masterplan voor de ontwikkeling van het Middengebied met duidelijke ambities. Wij gaan op de PROVADA graag het gesprek aan met ondernemers en kennisinstellingen over hoe we samen met kennis, expertise en lef alle ambities uit kunnen voeren en kwaliteit kunnen toevoegen aan het gebied. 

 

“Zuidplas, de gemeente die je laat groeien”  

 

Alvast meer lezen over de ontwikkeling van het Middengebied in de Zuidplaspolder? Kijk op https://www.zuidplas.nl/denieuwezuidplaspolder  

Vragen? Stuur een mail naar denieuwezuidplaspolder@zuidplas.nl  

 

Stay informed

Receive news about speakers, meetings and other developments around PROVADA.

Newsletter

Your e-mailaddress will only be used by PROVADA

Top stories

All