Grid Pattern

Rijksvastgoedbedrijf

Korte Voorhout 7

2511 CW Den Haag

Meer informatie? Klik hier!

Vastgoed van en voor het Rijk

Op de stand van het Rijksvastgoedbedrijf vertellen wij u graag over onze ambitieuze ambities om maatschappelijke doelen te realiseren.

Vastgoed van en voor het Rijk

Het Rijksvastgoedbedrijf is dé vastgoedorganisatie van en voor de rijksoverheid. Het RVB beschikt met 11,7 miljoen m² gebouwen en ruim 90.000 hectare gronden over een omvangrijke vastgoedportefeuille. Met zo’n 2900 experts vanuit allerlei disciplines werken we dagelijks aan de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van het land. Van ministeries tot militaire vliegvelden en van gevangenissen tot rechtbanken en natuurgebieden. Gecombineerd met de kennis van alle stappen in de vastgoedketen, vervullen we een belangrijke positie in de vastgoedmarkt.

Lees meer over ons op onze website: Rijksvastgoedbedrijf 

 

Maatschappelijke meerwaarde met rijksvastgoed
Naast het onderhouden en beheren van rijksgebouwen en gronden, wordt het rijksvastgoed voor andere rijksoverheidsdoeleinden ingezet en aangehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke opgaven. We zetten onze gebouwen en gronden bijvoorbeeld in voor de versnelling van de woningbouw en de huisvesting van aandachtsgroepen. Ook investeren we volop in de verduurzaming, onder meer door het opwekken van hernieuwbare energie op gronden en door slimme digitale oplossingen te (laten) ontwikkelen voor ons vastgoed. Bij nieuwbouw en renovatie hebben we hergebruik van materialen (circulariteit) hoog in het vaandel staan.

Bij onze opgaven is samenwerken met de markt leidend. We hebben het met elkaar over de wensen en verwachtingen die er spelen. Maar ook over hoe we de processen op een goede manier met elkaar kunnen inrichten. En hoe we met elkaar de beste, meest toekomstbestendige projecten kunnen realiseren met toegevoegde waarde voor de leefomgeving. Ook geven we inzicht in onze werkwijze bij de afstoot en verwerving van vastgoed via openbare inschrijvingen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief


Word jij onze collega?
Bij het Rijksvastgoedbedrijf focussen we op kwaliteit en inhoud én op het beter maken van Nederland. Het werk is betekenisvol, uitdagend en afwisselend. Maak kennis met de veelzijdigheid van het RVB: Rijksvastgoedbedrijf|Rijksoverheid - Werken voor Nederland. Kom ook langs op onze stand om (verder) kennis te maken mate het werk en de mensen!

PROVADA 2024
Het Rijksvastgoedbedrijf is ook dit jaar met een stand aanwezig op de Provada in hal 10.
Op de stand van het Rijksvastgoedbedrijf presenteren we een afwisselend programma, met presentaties, workshops en netwerkborrels. Op deze pagina worden de activiteiten op een later moment weergegeven.

Investeren in voormalig rijksvastgoed?
Op het online verkoopplatform www.biedboek.nl is het beschikbare aanbod van het Rijksvastgoedbedrijf terug te vinden. Er is nu ook een internationaal platform beschikbaar: www.bidbook.eu Het gaat onder andere om onroerende zaken en gebruiks- en zakelijke rechten (bijvoorbeeld pacht, erfpacht, opstalrechten, etc.). Maar ook rijksvastgoed, herontwikkelingsobjecten, voormalige gevangenissen en rechtbanken, bouwkavels en benzinestation veilingen. Uiteraard staan wij op 11, 12 en 13 juni 2024 in hal 10 voor u klaar om u over onze verkoopprojecten te informeren.

 

 

 

Stand 10-25