Grid Pattern

Paris Proof

Onder de vleugels van de Dutch Green Building Council (DGBC) presenteren innovatieve bedrijven oplossingen voor de Paris Proof-gebouwde omgeving.

Een verzamelplek voor professionals die de route naar Paris bewandelen, kennis willen delen en ophalen, innovaties omarmen en aanjagen.

Paris Proof deelnemers

Wat is de business van de Paris Proof deelnemers?

Esri

Esri is wereldwijd marktleider in technologie voor geografische informatiesystemen. De organisatie is specialist en analist als het gaat om de inzet van location intelligence binnen bedrijven. Het thema ‘klimaatrisicoanalyse’ is voor veel vastgoedondernemers een vraagstuk, waar Esri Nederland hen kan helpen bij risicoanalyses voor al het vastgoed in Nederland.

BREEAM

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council (DGBC) heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Vandaar BREEAM-NL.

BREEAM-NL maakt de duurzaamheidsprestatie van jouw gebouw en gebied inzichtelijk. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte.  Het geeft je praktische richtlijnen en tips om jouw project duurzaam te maken. BREEAM-NL zorgt voor een duurzamere, gezondere en daarmee toekomstbestendige gebouwde omgeving. Met BREEAM-NL borgen we een mooier morgen.

Wisebrick i.s.m. Delta Development

WiseBrick is een softwareplatform voor het op een geloofwaardige en transparante wijze kwantificeren van de koolstof-footprint van vastgoed. 

Met behulp van een combinatie van IT-innovatie en geavanceerde digitalisering biedt ons platform toegepaste en bruikbare hulpmiddelen om het pad naar- én voorbij Net Zero-prestaties te helpen bepalen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om gericht te optimaliseren voor het reduceren van deze footprint.

WiseBrick werkt nauw samen met innovatieve ontwikkelaar Delta Development en met een selecte groep toonaangevende experts zijn wij voortdurend bezig onze oplossing te verbeteren en verder vorm te geven voor het verder opschaling naar grote portfolio's.

Op PROVADA laten wij graag zien hoe onze inzichten u helpen voor het bereiken van duurzamer vastgoed met een lagere impact.

W4Y

W4Y is een adviesbureau op het gebied van gebouwgebonden installaties en duurzaamheid. Vanuit onze passie adviseren we over een comfortabel binnenklimaat en brengen we de duurzaamheid van panden in kaart met diverse methodieken om samen uitdagende (bouw)projecten in alle fases van het ontwerp en de bouw te realiseren

Censo

Wij zijn Censo. Een enthousiaste club van duurzame adviseurs die zich als doel heeft gesteld om zakelijk Nederland te verduurzamen. Dit doen we door organisaties te ontzorgen bij hun duurzaamheidsbeleid, energiemonitoring en inkoop, zonnepanelen, laadpalen en opslag. De echte winst zit in de connectie tussen deze diensten en wij zijn er trots op dat wij dit allemaal zelf in huis hebben. Let’s connect!

CITYFÖRSTER

CITYFÖRSTER is een internationaal en interdisciplinair partnerschap van architecten, ingenieurs en stedenbouwkundigen, met vestigingen in Rotterdam, Hannover en Tirana.

Onder leiding van 6 partners houden we ons al meer dan 15 jaar bezig met duurzaamheid en de levenscycli van architectuur en steden. We ontwerpen en plannen gebouwen, stedelijke structuren en open ruimtes voor de compacte, gemengde, circulair georganiseerde en klimaatadaptieve stad.

DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. DGBC is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en heeft inmiddels bijna 400 aangesloten organisaties die de duurzame missie van DGBC ondersteunen. Aan de hand van vier centrale thema’s Paris Proof, Circulariteit, Gezondheid en Klimaatadaptatie ontwikkelen we impactvolle programma’s.

Binnen deze programma’s delen we kennis en innovaties, verbinden we partijen, stimuleren samenwerking, organiseren events en bieden opleidingen.

Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen en gebieden te meten.

Dutch Climate Systems

Dutch Climate Systems is de ontwikkelaar en fabrikant van de ICECUBE air conditioner. De ICECUBE zorgt voor krachtige koeling met 80% energiebesparing en zonder schadelijke F-gassen. De ICECUBE is uitermate geschikt voor het duurzaam opwaarderen van kantoorpanden. Naast duurzame koeling levert de ICECUBE ook energiezuinige ventilatielucht. We hebben een duidelijke missie: Cooling the Planet.

GROUP A / CARBONLAB

GROUP A is een ontwerpbureau voor architectuur, interieur en stedenbouw. Wij ontwerpen omgevingen waarin mensen in balans met het ecosysteem wonen, werken en verblijven. Onze integrale aanpak combineert sturing op CO2-impact, interdisciplinaire samenwerking en inzichtelijke procesbeheersing om ontwerpen te realiseren die niet alleen karakteristiek zijn, maar ook praktisch uitvoerbaar en duurzaam.

Knauf

Al decennialang is Knauf één van de wereldmarktleiders in gipsproducten en afbouwsystemen. De organisatie ontwikkelt continu nieuwe oplossingen voor een moderne bouwsector. Dit is meer dan een strategie. Het familiebedrijf ziet innovatie en het verder verduurzamen van productieprocessen als haar verplichting naar huidige en toekomstige generaties en levert zo een waardevolle en essentiële bijdrage aan maatschappelijke uitdagingen en een duurzamere toekomst.

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk adviesbureau dat meer dan 140 jaar ingenieurskennis integreert met digitale technologie en software oplossingen. Samen met klanten en partners werken we aan slimme oplossingen voor een duurzamere toekomst en maken we de levens wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger.

Ontdek op PROVADA hoe we samen de gebouwde omgeving kunnen verduurzamen, met een integrale aanpak, data-gedreven inzichten en circulaire principes.

SPRYG Real Estate Academy

SPRYG Real Estate Academy is het meest inspirerende, deskundige en grensverleggende kennisplatform voor vastgoedprofessionals in Nederland en België. Jaarlijks organiseren wij 100+ vastgoedcongressen, studiedagen, opleidingen en zelfs incompanies over allerlei actuele vastgoedthema’s: van nieuwe omgevingsvergunning, integrale gebiedsontwikkeling, regionale vastgoedmarkten tot netcongestie, circulaire haalbaarheid en vastgoedrekenen (waarin we zelfs marktleider zijn).

Duurzaamheid staat bij SPRYG al vanaf onze start zeer hoog in het vaandel, zoals blijkt uit onze visie en missie: vastgoedprofessionals vakinhoudelijk uitdagen, inspireren én verbinden voor het realiseren van aantrekkelijke, leefbare en toekomstbestendige gebouwen en gebieden met respect voor mens en natuur. Als SPRYG zijn wij dan ook vastbesloten om een aanjager te zijn voor de vastgoedsector en streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst! Bekijk onze actuele agenda op www.spryg.com/agenda

 

TBI Woonlab

Het TBI WOONlab is het innovatielab voor wonen van ERA Contour, Hazenberg en Koopmans. We hebben als missie woonconcepten verder te ontwikkelen naar een duurzame toekomst. We richten we ons  vooral op integrale duurzaamheid: circulair, biobased en CO2-neutraal bouwen, met zo min mogelijk impact op onze dierbare aarde. Zo zorgen we ervoor dat ook de generaties na ons goed kunnen wonen.

Vanbeek

Wij zijn integraal energiemanagement specialist en leverancier van het monitoringsplatform ErbisOne. Met expertise en monitoring services begeleiden wij organisaties richting een energieneutraal vastgoedportfolio. Daarnaast biedt ErbisOne organisaties inzicht in de route naar Paris Proof met het speciale WEii-dashboard. Ook interessant! Ons monumentale kantoor uit 1875 is Paris Proof met een verbruik van 56 kWh/m2.

Youen

Youen draagt sinds 2014 bij aan energie-efficiëntie in bedrijfsgebouwen. Onze expertise in zonne-energie installaties en de batterijsystemen stellen ons in staat om bedrijven te ondersteunen in hun vraag naar duurzaamheidsoplossingen.

Ons doel is om elk bedrijfsgebouw niet alleen Co2 neutraal te maken en het gebruik van energie te optimaliseren, maar ook ervoor te zorgen dat onze klanten financieel voordeel behalen uit hun duurzaamheidsinitiatieven.

Zero250

Zero250 is hét kennisplatform voor duurzame daken. De naam verwijst naar de klimaateisen die voor 2050 zijn gesteld. Het doel is nul procent uitstoot van CO2 in 2050. Dat zijn geen loze woorden, maar een keiharde eis.

Met Zero250 dragen we bij om deze “Paris Proof doelstellingen” haalbaar te maken. Ons uitgangspunt hierbij: benut de ruimte die er nog wel is. De schone toekomst ligt op het dak.

Zero250 verkent, naast het delen van bestaande kennis, mogelijke oplossingen en maakt efficiënte toepassingen mogelijk door het verzamelen van data uit onderzoekopstellingen, fieldlabs en het verkennen van innovaties.

 

Bijeenkomst

Carbon Quiz

Paris Proof Plein

Woensdag 16:15 - 16:45

BREEAM-NL Quiz

Paris Proof Plein

Donderdag 11:15 - 11:45