Grid Pattern

De Meeuw Oirschot B.V.

Industrieweg 8

5688 DP OIRSCHOT

We can be heroes…TOGETHER!

De Meeuw is dé serviceprovider van flexgoed. Wij leveren flexibele woningen, zorgwoningen, appartementengebouwen, werkhotels enzovoorts, die je altijd en op elk moment kunt aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Onze opdrachtgevers spelen met ons flexgoed altijd adequaat in op de actuele vraag. Wij leveren flexgoed als casco, gestoffeerd en gemeubileerd; naar keuze met diensten als onderhoud en beheer; en met iedere vorm van financiering. Maar vooral: snel! In Vlaardingen realiseerde we 339 woningen binnen vijf maanden na het eerste gesprek en in Nijmegen realiseren we 7 woongebouwen met circa 500 woningen in 9 maanden tijd.

Gemeentes en woningcorporaties zetten onze flexibele appartementengebouwen in bij de bestrijding van het woningtekort. Wij plaatsen flexgoed door het hele land voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen, statushouders, starters, studenten en andere mensen die dringend een woning hebben. In ons flexgoed is het prettig wonen. De kwaliteit ligt boven alle wettelijke normen en dat merk je aan de luchtkwaliteit, de lichtinval, de akoestiek en het energiegebruik.

De Minister van Volkshuisvesting ziet tijdelijke woningen als de oplossing voor het woningtekort. Nu moet het tempo waarin flexwoningen worden geplaatst omhoog. Dat kan, maar wat zijn de succesfactoren om dat voor elkaar te krijgen? We zien er vier: het wegnemen van financieringsrisico’s, het slim benutten van ruimte, het vroegtijdig betrekken van stakeholders en het toevoegen van kwaliteit aan buurt en wijk. Op de Provada nemen we je mee hoe we dat doen in onze projecten. Samen met partijen die Flexgoed in de praktijk brengen, bieden we een afwisselend programma, met workshops over flexgoedfinanciering, presentaties over flexgoed in de praktijk en gelegenheid elkaar over dit onderwerp te spreken, onder het motto ‘We can be heroes..TOGETHER!’ Op deze pagina vind je het volledige programma op een later moment.

100% circulair

Een flexibel gebouw kan óók onder een streng stikstof-regime worden gerealiseerd, doordat de assemblage op locatie het milieu minimaal belast. Ook veroorzaakt dit nauwelijks overlast op de bouwlocatie. De industriële productie vindt bij ons plaats onder gecontroleerde omstandigheden met gebruikmaking van een elektrisch machinepark. 

De elementen van een flexibel gebouw zijn gemaakt van duurzame en hergebruikte materialen. Ze komen na gebruik bij ons terug, worden gereviseerd en opnieuw gebruikt. Zij zijn onderdeel van een proces dat nu bijna 100% circulair is.

100 jaar innovatie

De Meeuw is een familiebedrijf dat al bijna een eeuw groeit door innovatie. Wij zijn geëvolueerd van producent van rijdende winkels, naar verhuurder van mobiele bouwketen tot 100% serviceprovider van flexgoed. Opnieuw staan we aan het begin van een nieuwe ontwikkeling. Een ontwikkeling waarbij gebouwen zich voegen naar de behoeften van de gebruiker. En niet andersom.

De Meeuw bedient de Europese markt met productiebedrijven in Nederland, België en Roemenië. Het hoofdkantoor staat in Oirschot. De Meeuw heeft 400 medewerkers.

Stand 12-50