Grid Pattern

Het Energiedebat: De kracht van Smart Grids: tóch bouwen ondanks netcongestie

Fakton, PROVADA
Dinsdag 13:00 - 13:45 Forum 1

Op een aantal plekken in Nederland is het al het geval: tekort aan capaciteit op het elektriciteitsnet staat nieuwbouw in de weg. En dat is niet gek: het elektriciteitsgebruik en -opwek is afgelopen jaren exponentieel gegroeid door de opkomst van elektrische auto’s, de digitalisering met groei in mobiele telefonie, laptops en natuurlijk de bijbehorende energieverslindende datacenters tot gevolg. En natuurlijk niet te vergeten de enorme groei van duurzame opwek via zonnepanelen en windturbines. Het bestaande elektriciteitsnet is hier simpelweg niet op ontworpen, dus geeft dit grote congestieproblemen op het net. Het belangrijkste gevolg voor de vastgoedsector is dat hiermee nieuwbouwplannen in de ijskast gaan totdat dit probleem is opgelost. En dat kan even duren. Maar het kan ook anders: Met zogenaamde Smart Grids kunnen vastgoedeigenaren de piekbelasting op het net sterk reduceren, waardoor ontwikkeling en realisatie ineens wél doorgang kunnen vinden. In het energiedebat 2022 lichten we deze problematiek én de oplossing in de vorm van Smart Grids uit aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden.

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

sprekers

Robert Kreeft

Project manager Intospace

Kish Barot

Head of External Excellence City Energy Solutions Essent

Locatie

Forum 1

Delen

Opslaan in agenda

06/14/2022 13:00 06/14/2022 13:45 Europe/Amsterdam Het Energiedebat: De kracht van Smart Grids: tóch bouwen ondanks netcongestie Op een aantal plekken in Nederland is het al het geval: tekort aan capaciteit op het elektriciteitsnet staat nieuwbouw in de weg. PROVADA 2022, Forum 1