Grid Pattern

Fonds Vitale Kerngebieden

Gemeente Rotterdam, Vastgoedmarkt
Dinsdag 14:00 - 15:00 10-09

Het Fonds Vitale Kerngebieden in Rotterdam is opgezet om de toenemende leegstand en ongewenste invulling van winkelpanden in de stad tegen te gaan. Dit fonds, opgericht eind 2021, beschikt over een maximum van 18 miljoen euro en blijft maximaal 15 jaar actief.

De gemeente Rotterdam gebruikt het fonds om panden in problematische winkelgebieden op te kopen, op te knappen en tijdelijk te verhuren aan ondernemers. Het doel is om winkelstraten weer levendig en aantrekkelijk te maken voor bewoners en bezoekers. De eerste aankopen van het fonds omvatten panden op de Nieuwe Binnenweg, Schiedamseweg Beneden, Slinge en Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland.

Wethouder Robert Simons benadrukt het belang van deze aanpak om winkelgebieden rijk aan diversiteit en bruikbaar voor de gemeenschap te maken. Door panden tijdelijk in bezit te houden, kan de gemeente gericht zoeken naar huurders die waarde toevoegen aan de buurt, zonder dat zij de risico's van een langlopend huurcontract hoeven te dragen.

Het fonds werkt samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners om te zorgen voor een goede mix van winkels, horeca en maatschappelijke voorzieningen. Dit moet bijdragen aan bruisende ontmoetingsplekken die inspelen op de behoeften van de gemeenschap.

Introductie door:
Martijn van Halem, Manager Fonds Vitale Kerngebieden
Roel van Wensen, Programmamanager Vitale Kerngebieden

Paneldiscussie door:
Rogier André de la Porte, Directeur Bestaande Stad
Gabor Everraert, Opgavemanager Ruimtelijke Economie
Olv Ronald Bruins Vastgoedmarkt

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 14:00 06/11/2024 15:00 Europe/Amsterdam Fonds Vitale Kerngebieden Het Fonds Vitale Kerngebieden in Rotterdam is opgezet om de toenemende leegstand en ongewenste invulling van winkelpanden in de stad tegen te gaan. Dit fonds, opgericht eind 2021, beschikt over een maximum van 18 miljoen euro en blijft maximaal 15 jaar actief. PROVADA 2024, 10-09