Grid Pattern

Sustainable Cities & Klimaatadaptatie: Schakelen van schakels

Arcadis
Dinsdag 10:45 - 11:30 Arena

Klimaatadaptatie speelt een steeds belangrijkere rol in het gebouwontwerp. Fred Schoorl (BNA), Niels van Geenhuizen (Arcadis), Hans Goverde (Kraaijvanger) en Wouter Thijssen (MVSA) bespreken de impact van klimaatadaptatie op de ontwerpen van ‘hun’ gebouwen, de openbare ruimte en het gebied. Arcadis lanceert elke twee jaar de ‘Sustainable Cities Index. Een ranglijst van honderd wereldsteden op het gebied duurzaamheid met de pijlers: People, Planet en Profit. Klimaatadaptatie speelt in deze index een belangrijke rol. In de discussie gaan de gaan we dieper in op duurzaamheid in het project Greenport Venlo en Holland Casino Venlo. De BNA onderzoekt via zogenoemde ‘value cases’ de bijdrage van ontwerp aan o.a. ecologische, maatschappelijke en economische waarden op de gebouwde omgeving, waaronder het stadskantoor Venlo. In deze sessie brengen we de verschillende schaalniveau’s van klimaat en duurzaamheidsimpact samen en kijken we per case wat de aantoonbare impact was op het ontwerp. Van beweren naar bewijzen!

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

sprekers

Fred Schoorl

General Director BNA

Moderator

Niels van Geenhuizen

Business Lead Sustainable Built Environment Arcadis

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/14/2022 10:45 06/14/2022 11:30 Europe/Amsterdam Sustainable Cities & Klimaatadaptatie: Schakelen van schakels Klimaatadaptatie speelt een steeds belangrijkere rol in het gebouwontwerp. Fred Schoorl (BNA), Niels van Geenhuizen (Arcadis), Hans Goverde (Kraaijvanger) en Wouter Thijssen (MVSA) bespreken de impact van klimaatadaptatie op de ontwerpen van ‘hun’ gebouwen, de openbare ruimte en het gebied. Arcadis lanceert elke twee jaar de ‘Sustainable Cities Index. PROVADA 2022, Arena