Grid Pattern

Podcast Studio Circulair

In de PROVADA Podcast - Studio Circulair - gaan we maandelijks in gesprek met diverse gasten over circulair ondernemen.
Circulair bouwen is de toekomst, maar hoe begin je daarmee? Kunnen evenementen zoals de PROVADA de footprint naar nul brengen?
We hebben een routekaart nodig die ons helpt met stappen te zetten. 

Studio Circulair - Guido Braam (Powered by Meaning) & Bob Scherrenberg (Werkspoorkwartier & Overvecht)

Tijdens deze eerste aflevering van Studio Circulair (Een PROVADA podcast) gaat Frederike Lengers in gesprek met ondernemers Guido Braam (Powered by Meaning) en Bob Scherrenberg (Werkspoorkwartier en Overvecht) over circulair ondernemen, duurzame keuzes en plannen voor de toekomst. 
 

Studio Circulair - Met Leontien de Waal (ABN Amro) en Patrick Schreven (ECO+BOUW)

Tijdens de tweede aflevering van Studio Circulair (Een PROVADA podcast) gaat Frederike Lengers in gesprek met Leontien de Waal (ABN Amro) en Patrick Schreven (ECO+BOUW) over de kansen van ecologisch bouwen, biobased materialen, opschalen en hoe financiers hiermee omgaan.

Studio Circulair - Met Marco van Lente (Gemeente Zuidplas) en Onno Dwars (Ballast Nedam)

In Studio Circulair – de PROVADA podcast – ging Frederike Lengers in gesprek met Marco van Lente van de gemeente Zuidplas en Onno Dwars van Ballast Nedam Development. Een gesprek over bouwen in de polder; klimaatadaptief en natuurinclusief. Meebouwen aan een nieuwe Vijfde Dorp in de Zuidplaspolder? De gemeente Zuidplas nodigt professionals met expertise, ondernemerszin en interesse uit voor een goed gesprek op hun stand (hal 11) bij PROVADA.

Studio Circulair - Joost Thus (Respace), Remco te Brake (Beelen) en Victoria Knoop (Route Circulair)

Kun je de footprint van evenementen verkleinen dan wel naar nul brengen? En hoe ziet de routekaart eruit? Wij vroegen het aan de Gideonbende, aan Remco te Brake van Beelen, die het afvalmanagement van PROVADA (en de RAI) al jaren voor z’n rekening neemt, aan Joost Thus van hout(in)bouw ontwikkelaar Respace en aan Victoria Knoop, die tijdens PROVADA bezoekers meeneemt op hun ‘Route circulair’.
Een podcast met praktische en duurzame tips voor standhouders en bezoekers.

Studio Circulair - Peter Schreuter, Frederike Lengers & Savannah Schreuter (PROVADA)

Team PROVADA is er klaar voor. Peter Schreuter (eigenaar PROVADA) vind je vanaf het allereerste moment van de opbouw, op de ‘bouwplaats’ in de RAI. Daar loopt hij met opgestroopte mouwen en bouwhelm rond tot de laatste bouwvakkers het pand verlaten.

In deze podcast geven we een heads up over wat (en wie) komen gaat, waar je (wel) kunt parkeren tot met het ‘weerbericht’. En natuurlijk bespreken we ook weer onze duurzame acties voor het verlagen van onze gezamenlijke footprint. Tof dat er zoveel standhouders meedoen aan de acties. En hopelijk inspireren we bezoekers om zo min mogelijk ‘waste’ achter te laten. Luister je nog mee?

 

Studio Circulair - Jaimy Nijnens (Route Circulair, ROM Utrecht), Marrit van der Schaar (Provincie Utrecht) en Mathew Vola (Arup)

De Nederlandse ambitie is om in 2050 een volledig circulaire bouweconomie te hebben. We bevinden ons momenteel in een vruchtbare fase waarin bedrijven experimenteren en waarin duizenden pilots bloeien, maar we zijn nog niet in de fase van serieuze opschaling. In deze podcast bespreken we in 20 minuten waar we staan op het gebied van circulaire materialen en ontwerp. En hoe we in de publieke en private samenwerking stappen kunnen maken.

PROVADA bevraagt Jaimy Nijnens van Route Circulair en programmamanager van DigiC regio Utrecht, Marrit van der Schaar, senior projectleider Versnelling woningbouw voor de Provincie Utrecht en Mathew Vola, directeur bij ingenieurs- en adviesbureau Arup

 

Al het luistermateriaal van PROVADA vind je hier!