Grid Pattern

Impacthelden

Werner Schouten gaat tijdens PROVADA op zoek naar de Impacthelden voor de bouw en vastgoed.

De maatschappelijke crises stromen de voordeur binnen. Van klimaatverandering tot biodiversiteitsafbraak. Een crisissituatie vraagt om superhelden. We onderscheiden de heroes van de vilains en onderzoeken hoe we samen kunnen bouwen aan een Impact Economie waarin werk, innovatie en ondernemerschap zoveel mogelijk gaat bijdragen aan het oplossingen van onze maatschappelijke uitdagingen.

Impacthelden zijn echter geen einzelgangers. Om de bouw fundamenteel te verduurzamen is er een heldenteam nodig.In 6 afleveringen kijken we naar de spelers in dit heldenteam en de belangrijkste heldeninterventies. We praten over Impact innovation, Intergenerationeel leiderschap, Financiering, Impact meting, schaal maken en spelregels van het systeem.

 

Aflevering 1 - In gesprek met Hans Hammink, Martijn Veerman en Iris Kampers

Bij impacthelden trappen we af met het proeven van de toekomst. Impacthelden van Provada Future nemen ons mee in de waarde van circulaire materialen.

Hans Hammink (Architekten Cie en de makers), Martijn Veerman (Ciskin) en Iris Kampers (Savills)

-

Aflevering 2 - In gesprek met Niels van Geenhuizen en Mattijs Rommelse

Spelregels en verdienmodellen voor impact in de bouw

De CO2-uitstoot, biodiversiteitsimpact of gezondheidswaarde telt nog niet op de balansen in de vastgoedsector. Hoe zorgen we ervoor dat duurzaam en verantwoord ondernemen makkelijker en winstgevender wordt dan business as usual? Welke spelregels moeten hiervoor veranderen? Hoe zien die nieuwe spelregels eruit? Welke helden werken hieraan? Je hoort het bij Impacthelden!

-

Aflevering 3 - In gesprek met Hein Wegdam, Bernardo Korenberg en Pauline Bieringa

Euro’s met impact – het financieren van de transitie

De financiële sector kan een sleutelrol spelen in de verduurzaming. Hiervoor is het wel zaak dat niet louter het financieel rendement, maar juist het maatschappelijk rendement van investeringen de boventoon gaat voeren.

Aflevering 4 - In gesprek met Ronald Huikeshoven, Rosa Bos en Joep Bastiaans

Opschudding met jonge impacthelden

Jonge impacthelden zijn de vooruitstrevende krachten in de vastgoedsector. Zij gebruiken onbevangenheid en een sterke focus op impact als hun kracht. In deze aflevering zoomen we in op de transformatieve kracht van jonge impacthelden die de vastgoedsector deze fundamenteel impactgedreven maken en kijken we hoe bestuurders ruimte kunnen geven en de samenwerking aan kunnen gaan met deze jonge impacthelden.

-

Aflevering 5 - In gesprek met Loes Driessen, Joris Jonker en Eliane Blomen

Impact hebben, wie wil dat nou niet? De missie- en visiestatements van vele ondernemingen staan er vol mee. Maar hoe scheid je het kaf van het koren? Hoe meet je impact, hoe herdefiniëren we wat waardevol en waardeloos is in de bestuurskamer en hoe zet je impact centraal bij jouw vastgoedproject?