Grid Pattern

In gesprek met de keten: samenwerken voor biobased bouwmaterialen van eigen bodem

a.s.r. real estate, AM bv, BAM Wonen B.V., Building Balance
Woensdag 10:30 - 11:15 Arena

Biobased bouwen is veelbelovend om de belastende milieu-impact van de bouw én de landbouw te verlagen. In deze sessie ligt de focus op het nationaal verbouwen, verwerken en toepassen van vezelgewassen. In een dergelijk circulair systeem gaan biobased bouwmaterialen van eigen bodem hand in hand met een duurzaam verdienmodel voor de boeren. Daarvoor is het opzetten en opschalen van ketens van boeren, verwerkers en bouwers cruciaal. De Nationale Aanpak Biobased Bouwen (NABB) met als uitvoeringsorganisastie Building Balance stimuleert dit proces met een netwerk van ketenpartijen die zich inzetten voor deze transitie.

 

In deze sessie gaat Norbert Schotte (Building Balance) in gesprek met deze ketenpartijen.  Er wordt zowel een boer als een verwerker van vezelgewassen uitgenodigd, daarnaast zal Sophie Kuijpers (BAM Wonen) de bouwer vertegenwoordigen, benadrukt Malika van de Weerd (AM) de kansen voor de ontwikkelaar en vertelt Patrick de Baat (a.s.r. real estate) over de rol van de institutionele belegger. Allemaal partijen die vanuit een ambitie op biobased bouwen afgelopen jaar een rol hebben gevonden in dit systeem. Hoe verloopt het proces van land tot pand? Wat zijn de kansen en drijfveren voor deze partijen om een rol te pakken in deze keten en hoe kunnen ze ervoor zorgen dat zij ook bij hun rol blijven? Wat zijn belangrijke voorwaarden voor de partijen om tot opschaling te komen? Dit zijn enkele vragen die in deze sessie worden behandeld, met als doel om een helder beeld te geven van de ketenwerking in deze transitie naar biobased bouwmaterialen van Nederlandse bodem.

 

Door: AM, a.s.r. real estate, Building Balance, BAM Wonen

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 10:30 06/12/2024 11:15 Europe/Amsterdam In gesprek met de keten: samenwerken voor biobased bouwmaterialen van eigen bodem Biobased bouwen is veelbelovend om de belastende milieu-impact van de bouw én de landbouw te verlagen. In deze sessie ligt de focus op het nationaal verbouwen, verwerken en toepassen van vezelgewassen. PROVADA 2024, Arena