Grid Pattern

Gebruikersdebat: Uitdagingen én Oplossingen in Bedrijfshuisvesting van Groeisectoren

Buck Consultants International, Colliers , PROVADA, Savills
Dinsdag 12:00 - 13:00 12-55 Forum 1

Van oudsher kent Nederland een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor internationaal opererende bedrijven. Maar de laatste tijd ligt het vestigingsklimaat onder vuur: waar is nog ruimte om uit te breiden? Waar vind je nog talent en welke werkomgeving is dan aantrekkelijk? Hoe vind je oplossingen voor netcongestie en stringente regelgeving?

Buck Consultants International, Colliers en Savills organiseren in samenwerking met de Provada voor de derde keer op rij een aantrekkelijk (eind)gebruikersdebat. Tom van het Hek treedt op als moderator en interviewt René Buck van Buck Consultants International over het vestigingsklimaat van Nederland. Hierna volgen twee rondes met gevestigde bedrijven over hun kijk op het vestigingsklimaat van Nederland, en hun bedrijf.

Opening: Tom van 't Hek interviewt René Buck over het vestigingsklimaat in Nederland

Het Nederlands vestigingsklimaat holt achteruit: (internationaal) talent, ruimte, energie, een proactieve overheid, overal is gebrek aan. Wat nu? Waar liggen de oplossingen? Wat kunnen gemeenten, provincies en Rijk doen?

Life sciences: Combinatie van labs en kantoren in één bedrijfssetting

Het Deense Genmab is een toonaangevend biotech bedrijf (specialisatie: antilichamen) met een vestiging in Utrecht, waarbij labs en kantoren op een aantrekkelijke manier zijn gecombineerd en geïntegreerd. Hoe doe je dat en trek je dan inderdaad gemakkelijker talent aan?

Aan tafel:

  • Nathalie Starink, Director Facility Management, Genmab
  • Lotte de Jong, Head of Occupier Solutions, Savills

Foodtech – Het inspirerende kantoor voor een global community van innovators en foodies

Upfield is ’s wereld grootste producent op het gebied van plantaardig duurzaam voedsel, zoals margarines, kookroom en plantaardige kaas (Blueband, Becel, Violife, ...). Dan denk je meteen aan labs en productieruimten. Maar zij hebben een missie, en dat is iets anders dan de verkoop van hun producten. Hoofdvraag tijdens deze dialoog is: waar vestig je je en hoe design en faciliteer je het ideale Upfield kantoor als gelukkige medewerkers het uitgangspunt zijn? 

Aan tafel:

  • Willem van Ansem, Global Lead Workplace, Upfield
  • Wisse Stenchlak, Head of Consultancy, Colliers

 

Luister nu mee met deze bijeenkomst > 

*Pas te beluisteren vanaf de starttijd

sprekers

Tom van 't Hek

Gespreksleider

Moderator

Nathalie Starink

Director Facility Operations and Real Estate Management Gemab

Willem van Ansem

Global Head of Workplace & Travel Services Upfield

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 12:00 06/11/2024 13:00 Europe/Amsterdam Gebruikersdebat: Uitdagingen én Oplossingen in Bedrijfshuisvesting van Groeisectoren Van oudsher kent Nederland een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor internationaal opererende bedrijven. PROVADA 2024, 12-55 Forum 1