Grid Pattern

Materialenpaspoort als oplossing voor kwantificeerbare duurzaamheid

PROVADA FUTURE, VORM
Woensdag 15:15 - 16:00 PROVADA FUTURE

In de vastgoedwereld is het belangrijk om te sturen op duurzaamheid vanwege de toenemende druk op het milieu en de behoefte aan energie-efficiënte gebouwen met een lage CO2-uitstoot. Duurzame gebouwen hebben niet alleen een beperktere ecologische voetafdruk, maar bieden ook voordelen op lange termijn, zoals lagere operationele kosten en een verbeterde gezondheid en productiviteit van de gebruikers.

Materialenpaspoorten spelen hierbij een cruciale rol door transparantie te bieden over de herkomst en samenstelling van bouwmaterialen om hergebruik en recycling te stimuleren en de impact op het milieu te verminderen.

Het materialenpaspoort helpt bij het bevorderen van circulaire praktijken en draagt bij aan actieve sturing in de ontwerpfase, een beter product in de bouwfase en een meer verantwoorde benadering van de beheerfase. Er zijn veel individuele initiatieven in de markt te vinden, maar wij geloven in de kracht van samen. Hoe kunnen wij het materialenpaspoort samen omarmen, praktisch toepasbaar maken en implementeren?

Een gesprek tussen VORM, een innovatieve bouwende ontwikkelaar die uniform wil leveren en actief wil sturen op kwaliteit, Aedes die woningcorporaties handvatten biedt voor diverse vraagstukken en Rabobank, met een sterk ontwikkelde duurzame toekomstvisie.

 

sprekers

Iris van den Brink

Architect RU + PA

Maurits Hilwig

Maurits Hilwig (Business Developer Innovation & Proptech) Rabobank

Locatie

PROVADA FUTURE

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 15:15 06/12/2024 16:00 Europe/Amsterdam Materialenpaspoort als oplossing voor kwantificeerbare duurzaamheid In de vastgoedwereld is het belangrijk om te sturen op duurzaamheid vanwege de toenemende druk op het milieu en de behoefte aan energie-efficiënte gebouwen met een lage CO2-uitstoot. PROVADA 2024, PROVADA FUTURE