Grid Pattern

Natuurkrachtig ontwikkelen van het Stadscentrum Almere

Metropoolregio Amsterdam
Woensdag 16:00 - 17:00 E108

De gemeente Almere heeft plannen om één van de groenste stadscentra van Nederland te worden. Deze plannen staan in de Ontwikkelvisie Natuurkrachtig Hart van de Stad 2040 en moeten bijdragen aan een economisch sterk en aantrekkelijk centrum. Het Hart van de Stad wordt hiermee een belangrijke bestemming voor de inwoners van de stad en de regio. In samenwerking met de bureaus Posad Maxwan, Felixx, Goudappel en de partners in de stad zijn deze ontwikkelvisie en de bijbehorende mobiliteitsstrategie tot stand gekomen. Het vormt met de uitgewerkte ontwikkelregels en sleutelprojecten de onderlegger voor de ontwikkelopgaven en herinrichtingsplannen van komende jaren.

Het Hart van de Stad is een groter gebied dan alleen de binnenstad. Het zuiden van het Weerwater, en het gebied meer naar het noorden richting Markerkant, horen hier ook bij. Voor het hele gebied ligt er een grote opgave: het bouwen van 10.000 tot 15.000 huizen.  Op dit moment heeft Almere één van de minst bewoonde binnensteden van het land, en de gemeente vindt dat daar verandering in moet komen. Dat vraagt ook om meer ruimte voor kunst en cultuur, maar ook voorzieningen zoals scholen en supermarkten. Er moeten meer plekken komen waar mensen kunnen werken en elkaar kunnen ontmoeten. De ontwikkelrichting gaat uit van ‘natuurlijk verstedelijken’ om het hoofd te bieden aan de klimaatverandering en het verbeteren van de biodiversiteit en de leefomgeving.

Locatie

E108

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 16:00 06/12/2024 17:00 Europe/Amsterdam Natuurkrachtig ontwikkelen van het Stadscentrum Almere De gemeente Almere heeft plannen om één van de groenste stadscentra van Nederland te worden. Deze plannen staan in de Ontwikkelvisie Natuurkrachtig Hart van de Stad 2040 en moeten bijdragen aan een economisch sterk en aantrekkelijk centrum. PROVADA 2024, E108