Grid Pattern

De natuur als onderscheidend vermogen bij waardecreatie

Sweco
Dinsdag 14:00 - 14:30 11-15

De vleermuis haalt de laatste jaren regelmatig het nieuws. Op de website van de NOS lazen we ‘Beschermde vleermuis frustreert ambitieuze isolatieplannen kabinet’ en NRC kopte met ‘Er is hoop voor de vleermuis en voor mensen die hun huis willen isoleren’. Het zijn tekenende voorbeelden van conflicten tussen natuurbescherming en (stads)ontwikkeling. Maar er is tegelijkertijd steeds meer onderzoek dat de positieve invloed van biodiversiteit in zowel natuur als stad onderstreept. Het Planbureau voor de Leefomgeving, diverse universiteiten en kennisinstellingen onderschrijven dit. De boodschap is dat natuur de leefbaarheid bevordert en een sociaal-economisch belang dient. Het is daarom tijd om natuurinclusief ontwerpen in te zetten als kans en niet als noodzakelijk kwaad.

In onze sessie op de PROVADA (stand Sweco, dinsdag 12 juni om 14:00 uur) Gaan de experts van Sweco en Econsultancy met u in gesprek aan de hand van cases en best practices om te komen tot een handreiking voor natuurinclusieve ontwikkelingen.

sprekers

Leo Oost

Sweco

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 14:00 06/11/2024 14:30 Europe/Amsterdam De natuur als onderscheidend vermogen bij waardecreatie De vleermuis haalt de laatste jaren regelmatig het nieuws. Op de website van de NOS lazen we ‘Beschermde vleermuis frustreert ambitieuze isolatieplannen kabinet’ en NRC kopte met ‘Er is hoop voor de vleermuis en voor mensen die hun huis willen isoleren’. PROVADA 2024, 11-15