Grid Pattern

Wonen in het groen aan de randen van de stad: wat zijn de kansen en belemmeringen?

Timpaan
Dinsdag 14:30 - 15:15 Forum 2

Timpaan is een vastgoed- en gebiedsontwikkelaar met maatschappelijke projecten. Wij maken duurzame woningen bereikbaar voor iedereen en hebben daarbij ook aandacht voor de (groene) omgeving om de woning heen. In de ‘buitengebieden’ tussen stad en platteland is er de ruimte om groene woonwijken te ontwikkelen. We gaan onder leiding van Jan Smit (founder Next2Company) in gesprek met een panel met sprekers vanuit verschillende achtergronden: Cees Tip (directeur woningcorporatie Intermaris), Linde Elsinga (landschapsarchitect bij Urbanisten), Christian Hokke (directeur Nieuwbouw bij Van Herk Makelaars) en Ingeborg de Jong (directeur Timpaan).

Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld “Hoe kijken de archetypische ‘stedelijke bewoner’, de ‘bewoner tussen stad en platteland’ en de ‘dorpsbewoner’ aan tegen groen?” en “Kan het principe van ‘een straatje erbij’ het wonen in het groen faciliteren?”.  We zullen dan bespreken welke ervaringen er zijn, waar rekening mee moet worden gehouden, maar vooral ook waar de kansen liggen in relatie tot de woningbehoefte en andere ruimtelijke wensen. ‘Groen’ betekent immers verhardingen minimaliseren en waterbergingen en wadi’s plaatsen gaan en betere omgang met extreme regenval en droogte. Met de bomen en struiken gaan we hittestress tegen en wordt de biodiversiteit verbeterd. Zo creëren we nieuwe woongebieden die voor bewoners en de omgeving bijdragen aan een gezond en prettig leven.

 

Luister nu mee met deze bijeenkomst > 

*Pas te beluisteren vanaf de starttijd

Locatie

Forum 2

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 14:30 06/11/2024 15:15 Europe/Amsterdam Wonen in het groen aan de randen van de stad: wat zijn de kansen en belemmeringen? Timpaan is een vastgoed- en gebiedsontwikkelaar met maatschappelijke projecten. Wij maken duurzame woningen bereikbaar voor iedereen en hebben daarbij ook aandacht voor de (groene) omgeving om de woning heen. In de ‘buitengebieden’ tussen stad en platteland is er de ruimte om groene woonwijken te ontwikkelen. PROVADA 2024, Forum 2