» Home » Standhouders » On-line profiel » Gemeente Delft
bedrijfsprofiel

Gemeente Delft


Ongekende toekomstmogelijkheden voor Delft: wie denkt en bouwt mee?

Delft, stad met een rijke historie en een uitgesproken karakter. Waar mensen met plezier wonen, werken, studeren en samenleven. Met een grote aantrekkingskracht op bezoekers, nieuwe inwoners en nieuwe bedrijven, want Delft blijft boeien en groeien. Gemeente Delft heeft de ambitie haar uitdagende toekomstperspectief ten volle te benutten. Door nieuwe ruimte te creëren en bestaande ruimte te herontwikkelen.

Door haar bereikbaarheid te optimaliseren. En door de stad energieneutraal te maken. Met als uitgangspunt het welzijn van álle Delftenaren. Dat doet de gemeente niet alleen. Bewoners wordt actief gevraagd te participeren en ontwikkelpartners worden uitgedaagd mee te denken en mee te bouwen.

De ambitie van Agenda Delft 2040

Met de Agenda Delft 2040 ligt er een solide basis voor het vormgeven van de toekomst. En die basis is meer dan ambitieus! Er zijn zeven investeringsopgaven geformuleerd met het doel om Delft in 2040 nog aantrekkelijker, duurzamer en vitaler te maken. Gemeente Delft kijkt daarbij verder dan haar eigen gemeente. Ze gelooft in samenwerking met regiopartners voor een sterkere regio. Delft werkt samen met omliggende gemeenten, Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (MRDH).

Investeren in Delft loont

Voor de realisatie van de investeringsopgaven uit de Agenda Delft 2040 is circa € 1.4 miljard nodig, waarvan het gemeentelijk deel ongeveer een derde bedraagt. Met marktpartijen samen wil Delft tot goede (publiek-private) businesscases komen, want investeren in Delft moet ook voor ontwikkelpartners lonen. Delft committeert zich aan de intentie om voor de komende 10 jaar middelen te reserveren tot een bedrag van € 75 miljoen in het Fonds Delft 2040. Dit fonds wordt, binnen geldende wet- en regelgeving, ingezet om het onrendabele deel van investeringen te financieren. Marktinitiatieven die passen binnen de opgaven kunnen een beroep doen op dit fonds.

Meebouwen aan een nieuwe toekomst van Delft?

Gemeente Delft nodigt ontwikkelpartners uit hun visie te delen over de doorontwikkeling van Delft naar een solide en uitdagende toekomst. Met als basis de Agenda Delft 2040 vraagt Delft naar initiatieven die de investeringsopgaven optimaal vertalen naar de uitdagingen in de ontwikkelgebieden. Samen investeren en bouwen aan Delft 2040 is een enerverende en lonende reis.


Meer informatie?

Programmamanager Gebiedsontwikkeling gemeente Delft
Henk Twisk
(06) 1292 1673
htwisk@delft.nl
www.delft.nl/agenda2040

U kunt ons vinden in Hal 12 Stand 27

Gemeente Delft
Stationsplein 1
2611 BV Delft
Email »
Website »

Take a Seat

Activiteiten i.s.m.

Ons team