» Home » Standhouders » On-line profiel » BrabantStad
bedrijfsprofiel

BrabantStad


THINK AHEAD, THINK BRABANT

Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Samen vormen ze met de Provincie Noord-Brabant één stedelijk netwerk: BrabantStad. Brabant is één van de meest toonaangevende regio’s van Europa. En is koploper op het gebied van grensoverschrijdende ontwikkelingen. Of het nu gaat over biobased economy, social innovation en smart mobility. Of over de transitie naar een groene economie, agrofood en high-tech: Brabant denkt vooruit.

Een kijkje in de toekomst
Brabant benut de kracht van zijn knooppunten en verbindt Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg als daily urban systems op interregionaal niveau. Zo speelt Brabant al enige tijd een belangrijke rol in de mondiale top van kennisregio’s. Maar waar staat Brabant over 20 jaar? Hoe gaat Brabant zijn grote ambities waarmaken? BrabantStad geeft hier antwoord op door een inspirerend beursprogramma met als thema: ‘THINK AHEAD, THINK BRABANT’.

Het programma
Kom naar onze stand (hal 11, stand 9) en ontdek onze visie op de bijzondere toekomst van Brabant. En maak kennis met ons netwerk van innovatieve ondernemers, gedreven culturele pioniers en vooruitstrevende beleggers.

Dinsdag 5 juni

11.45 Future Proof Logistics
Zaal E105
Moderator Paul Bleumink gaat in gesprek met enkele specialisten vanuit verschillende disciplines en de aanwezigen in de zaal over de huidige ontwikkelingen in de logistieke sector. Hoe lang zal de vraag naar XXL warehouses van 40.000 m² of meer aanhouden en wat is de impact hiervan op logistiek vastgoed? En hoe is een logistieke gebiedsontwikkeling Future Proof te maken? Wat zijn de volgende stappen in duurzaamheid en circulariteit van logistiek vastgoed?
Kijk hier voor de complete inhoud van het programma.

12.00 ‘Smart’ huis voor een socialere en duurzamere stad: LINQ
Team VIRTUe ontwerpt, bouwt en exploiteert een huis voor de Solar Decathlon Middle East 2018 in Dubai. Een fraai staaltje architectuur, innovatie, duurzaamheid en energiemanagement. In het ontwerp worden de principes van smart technology, sociale buurten en duurzame ecosystemen gecombineerd als oplossing voor door stedelijke gebieden veroorzaakte milieuproblemen. Kortom: LINQ is een lichtend voorbeeld hoe we in Eindhoven onze kennis en kunde op het gebied van technologie en design combineren met vernieuwende architectuur.

12.30 Brabantse krokettenoverleg
Kom onder het genot van een heerlijk kroketje in gesprek met de steden van BrabantStad. En laat je informeren over de kansen in onze regio.

12.45 Internationale Knoop XL: kloppend hart van Brainport Eindhoven
De komende 20 jaar ontrolt Eindhoven een hoogwaardig internationaal verstedelijksprogramma rondom het station. Hoe ziet dat er uit?
Kom naar deze pakkende lunchlezing tijdens het krokettenoverleg!

15.45 Wat is een beste binnenstad?
Breda is de beste binnenstad van Nederland. De binnenstad van Tilburg herkent u niet meer terug. De directeuren Kees Koffeman (Breda) en Hans Broekman (Tilburg) geven een korte pitch over de ontwikkelingen in hun stad. Felix Wigman, voorzitter Platform Binnenstadsmanagement geeft zijn visie op de actuele ontwikkelingen. Waar liggen kansen voor investeerders en ontwikkelaars? Wat is de binnenstad van de toekomst? Wat kunnen Breda en Tilburg van elkaar leren? Graag zoeken we naar antwoorden op deze vragen samen met u!

16.30 Brabantse netwerkborrel
Wij verwelkomen de brabantse vastgoednetwerken Brabants Goed en Jong Onroerendgoed Brabant.


Woensdag 6 juni

10.45 Middeldure huur - Take a Seat
BrabantStad nodigt vakgenoten uit om deel te nemen aan de tafel Middeldure huur. Gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte, Financiën) is uw gastheer en gaat het gesprek met u aan over de noodzaak van middeldure huurwoningen. Wat verwacht de overheid van beleggers en wat zijn de kansen voor de markt? Als er geen plek is aan de tafel kunt u de discussie volgen via een geavanceerd audiosysteem. Uiteraard kunt u een van de tafelgasten of Erik van Merrienboer daarna aanspreken.
Klik hier als u ook een plek aan de tafel wilt.

11.45 EKP: Van expeditieknooppunt naar stedelijk knooppunt
In de Bossche Spoorzone liggen nog volop ontwikkelkansen. Dat geldt ook voor het voormalige Expeditie KnoopPunt van PostNL aan de Parallelweg, beter bekend als het EKP-terrein. Dit terrein van bijna 4 hectare wordt de komende jaren ontwikkeld tot stedelijk knooppunt met een mix van functies. Na de zomer wordt de aanbestedingsprocedure opgestart. Dat gebeurt in dialoog met de omgeving en marktpartijen. De gemeente ’s-Hertogenbosch, NS Stations en PostNL Real Estate lichten tijdens dit aftrapmoment op de PROVADA toe wat zij als belangrijkste kansen en opgaven zien voor de gebiedsontwikkeling van EKP-Noord. We nodigen u uit om met ons mee te denken.

13.15 Brainport Smart District, wijk van de toekomst
Gastheer Erik van Merrienboer (gedeputeerde provincie Noord-Brabant), wethouder Dortmans (gemeente Helmond), Elphi Nelissen (TU/e), en Sebastian Perez Prat (BSD)  gaan in gesprek met elkaar en het publiek aan over de actuele ontwikkelingen van Brainport Smart District. Dit is een nieuwe wijk van ongeveer 1500 woningen in Helmond (Brandevoort) die tussen 2019 en 2029 zal verrijzen. Op deze plek worden nieuwe inzichten en slimme technologie samengevoegd tot een duurzame, circulaire, sociale en aantrekkelijke wijk die samen met toekomstig bewoners wordt ontwikkeld. Is dit de toekomst? Verschillende thema's gerelateerd aan dit project worden d.m.v. prikkelende stellingen aan het publiek voorgelegd.

15.45 What's Happening?
Sport en Cultuur als placemaker. In Brabant werpt dit al jaren zijn vruchten af. Dit begon in de spoorzones van Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Maar ook op steeds meer andere plekken in deze steden onderkent men de kracht van ruimte geven. Ruimte om aan te klooien, te proberen, te overwinnen maar ook te mislukken. Want naast alle reuring en levendigheid die ruimte geven oplevert is het een constante voedingsbodem voor een stroming die in Brabant niet meer is weg te denken: Urban Culture.
Maar kan dit echt alleen als je oude gebouwen en gebieden hebt? Of zijn er belangrijke lessen te trekken uit de rol van Sport en Cultuur voor nieuwe of andere (vastgoed) ontwikkelingen? Kom luisteren naar praktijkervaringen en laat je inspireren.

16.15 Brabantse bierproeverij
Ontmoet de Brabantse gastvrijheid op onze stand als we u kennis laten maken met heerlijke bieren uit Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Natuurlijk serveren we daar lekkere Brabantse hapjes bij.


Donderdag 7 juni

11.15 Talk show 'Digitale Stad' - Take a Seat
Brabant wil voorop lopen om klaar te zijn voor de verdere digitalisering van onze steden. Wat zijn de vergezichten op dat vlak? Wat zijn de mogelijkheden, uitdagingen en vergezichten van de zogenaamde smart city? Tijdens een Live-Update gaan een aantal deskundigen, zoals  DIY Futurist en biohacker Peter Joosten en innovatieaanjager Martijn van Osch met elkaar in gesprek. Brabander Peter Linders van Kwartiermakers in de Bouw zal op zijn flamboyante wijze deze talkshow leiden. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
Klik hier als u ook een plek aan de tafel wilt.

 

Kijk voor meer informatie op: www.brabantstad.nl

 

U kunt ons vinden in Hal 11 Stand 09

BrabantStad


Email »
Website »

Take a Seat

Ons team