Grid Pattern

Innovatiedistricten als motor voor gebiedsontwikkeling: Wärtz Zwolle en IKDB Den Bosch

AM bv
Woensdag 14:30 - 15:15 12-08

In steeds meer steden worden innovatiedistricten ingezet als motor voor gebiedsontwikkeling. AM is als gebiedsontwikkelaar betrokken bij zowel het Innovatie Kwartier in ‘s-Hertogenbosch als bij Wärtz in Zwolle, beide gelegen in binnenstedelijke spoorzones. Met het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB) zet gemeente ’s-Hertogenbosch haar ambities als datastad van Nederland én als cultuurstad van het zuiden verder kracht bij. De komende jaren wordt dit binnenstedelijke spoorzone gebied de spil van het Bossche data-ecosysteem waarin innovatie centraal staat.

Ook in Zwolle draait het om innovatie als motor voor de stedelijke en regionale economie. In WärtZ, dat staat voor Wild, Art, Raw, Tech en Zwols, wordt dit deel van de spoorzone hét podium voor innovatie ter ondersteuning van de ambitie van Zwolle om de vierde economische topregio van Nederland te worden. Naast een economisch-culturele hotspot krijgt de Zwolse binnenstad er de komende jaren met deze ontwikkeling ook een nieuw binnenstedelijk woonmilieu bij. Samen met Daan Zandbelt, bouwmeester van AM, kijken we naar gemeenschappelijke en locatiespecifieke smaakmakers en thema's. Onder andere wethouder Ralph Geers van de gemeente ’s-Hertogenbosch en Walter Stam (Akro Consult) reageren op de lopende ontwikkeling en delen hun ervaringen. 

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 14:30 06/12/2024 15:15 Europe/Amsterdam Innovatiedistricten als motor voor gebiedsontwikkeling: Wärtz Zwolle en IKDB Den Bosch In steeds meer steden worden innovatiedistricten ingezet als motor voor gebiedsontwikkeling. AM is als gebiedsontwikkelaar betrokken bij zowel het Innovatie Kwartier in ‘s-Hertogenbosch als bij Wärtz in Zwolle, beide gelegen in binnenstedelijke spoorzones. PROVADA 2024, 12-08