Grid Pattern

ESG data & Scaler: de waarde en kansen van een ESG data tool

Altera Vastgoed BV
Dinsdag 11:00 - 11:15 12-42

In de afgelopen jaren is het verzamelen, analyseren, monitoren en rapporteren van ESG-data onderdeel geworden van de dagelijkse werkzaamheden van asset managers, technisch managers, ESG-managers en andere betrokkenen.  

Doordat we meer inzicht willen krijgen over de duurzaamheidsprestaties van onze assets groeit de hoeveelheid datapunten. Daarnaast wordt de rapportagedruk steeds hoger en worden steeds meer onderwerpen als materieel beschouwd, zoals klimaatrisico's of waterverbruik. Voor Altera was de vraag: hoe kunnen we onze ESG-data op een eenduidige manier verzamelen, analyseren en ontsluiten? Het antwoord op deze vraag was de aanschaf van ESG-dataplatform Scaler.  

Luc van de Boom, medeoprichter en Chief Business Officer van Scaler, laat in deze sessie zien wat de mogelijkheden en ontwikkelingen van Scaler zijn. Janneke Pruijsen (Altera) zal toelichten hoe Scaler Altera ondersteunt bij de uitvoering en optimalisatie van het ESG-beleid. Het verzamelen van ESG-data moet namelijk geen doel op zich worden maar hoe draagt dit nu echt bij aan de verduurzaming van de sector?

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 11:00 06/11/2024 11:15 Europe/Amsterdam ESG data & Scaler: de waarde en kansen van een ESG data tool In de afgelopen jaren is het verzamelen, analyseren, monitoren en rapporteren van ESG-data onderdeel geworden van de dagelijkse werkzaamheden van asset managers, technisch managers, ESG-managers en andere betrokkenen.  

Doordat we meer inzicht willen krijgen over de duurzaamheidsprestaties van onze assets groeit de hoeveelheid datapunten.
PROVADA 2024, 12-42