Grid Pattern

Duurzaam en toekomstgericht bouwen begint bij de Nieuwe Bouwcultuur

BAM Wonen B.V.
Dinsdag 15:30 - 16:15 Forum 1

Do you want to attend this gathering?

100 places available.

Sign up

Een nieuwe bouwcultuur stimuleert biobased en natuurinclusief bouwen. In de hele keten van teelt van gewassen tot toepassingen in de bouw. Een mooi concreet voorbeeld is het project beHagen in Leeuwarden.

WoonFriesland, gemeente Leeuwarden en het College van Rijksadviseurs (CRa) nodigden teams van ontwerpende, adviserende én uitvoerende partijen uit een betaalbaar, biobased en natuurinclusief integraal plan te maken voor een bouwveld in Leeuwarden Nieuw Oud Oost, en ook de woningen daadwerkelijk te bouwen. BAM Wonen heeft een plan ingediend voor 50 sociale grondgebonden huurwoningen. De jury constateerde dat ook het plan een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van Een Nieuwe Bouwcultuur. Het ontwerp toont aan dat betaalbaar en opschaalbaar biobased en natuurinclusief bouwen ook voor sociale woningbouw de toekomst heeft.

Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met diverse stakeholders over hoe deze aanpak ook anderen kan stimuleren en inspireren.

Spreker(s):
Lian Blok, adviseur natuurinclusieve architectuur bij het College van Rijksadviseurs
Angele Vorsselman, commercieel manager bij BAM Wonen

 

Luister nu mee met deze bijeenkomst > 

*Pas te beluisteren vanaf de starttijd

 

Location

Forum 1

Deelnemen

Do you want to attend this gathering?

100 places available.

Sign up

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 15:30 06/11/2024 16:15 Europe/Amsterdam Duurzaam en toekomstgericht bouwen begint bij de Nieuwe Bouwcultuur Een nieuwe bouwcultuur stimuleert biobased en natuurinclusief bouwen. In de hele keten van teelt van gewassen tot toepassingen in de bouw. Een mooi concreet voorbeeld is het project beHagen in Leeuwarden. PROVADA 2024, Forum 1