Grid Pattern

De waarde van duurzaamheid: van business case naar value case

Arup
Dinsdag 14:00 - 15:00 E108

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de waardebepaling van vastgoed. Maar hoe kunnen we duurzaamheidsmaatregelen, zoals de keuze van bouwmaterialen, energie-efficiëntie, bevordering van biodiversiteit en klimaatadaptatie, op een doeltreffende manier integreren in de beoordeling van de waarde? Misschien moeten we niet langer alleen praten over een 'business case', maar eerder over een 'value case', waarbij de nadruk ligt op het creëren van waarde op meerdere niveaus.

Onder leiding van moderator Paul van Horn (Associate Director Climate & Sustainability, Arup), gaan we in deze sessie dieper in op hoe investeerders, ontwikkelaars, architecten, adviseurs en bouwers concrete waarde kunnen toekennen aan duurzaamheidsinitiatieven. Hoe kunnen we deze initiatieven kwantificeren en integreren in onze besluitvorming? En welke rol kan, of moet, de overheid spelen om deze overgang naar duurzamere vastgoedpraktijken te ondersteunen?

Sprekers:

Arne Lijbers,Partner/Architect, Mecanoo.
Casper Hesp , Director Real Estate Investment Management, Achmea Real Estate.
Mathew Vola, Fellow, Arup.
Merel Meerman, Business Developer Duurzaam Vastgoed, Rabo Real Estate Finance.
Silvie Bruijning, Senior Commercieel Ontwikkelaar, G&S&.

Moderator: Paul van Horn

Location

E108

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 14:00 06/11/2024 15:00 Europe/Amsterdam De waarde van duurzaamheid: van business case naar value case Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de waardebepaling van vastgoed. PROVADA 2024, E108