Nieuw Vastgoed innovatie platform voor jong talent

Nieuw Vastgoed innovatie platform voor jong talent

Uitnodiging

Ben je een jong talent en heb je innovatieve ideeën?

Doe mee en geef jezelf op

Datum: 17 februari 2016
Tijdstip: 16:00 - 19:00
Locatie: ABN Amro hoofdkantoor (Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam)

Kan de vastgoedsector innoveren zoals Google en Apple?

Inmiddels is algemeen bekend dat de tech-storm die over ons heen komt, 2 tot 3 miljoen van de huidige banen in Nederland overbodig zal gaan maken.Ook is het geen nieuws dat er, naast de structurele leegstand in verouderde kantoren en in winkelvastgoed nog eens 30 miljoen m2 leegstand gaat ontstaan in maatschappelijk vastgoed.

We hebben dus op dit moment 2 grote zorgen als we kijken naar de lange termijn vastgoedportefeuille van de BV Nederland en de rijksoverheid.

  1. Grootschalige structurele leegstand (2) drastische veranderingen voor het ‘leger van werkenden’ waarbij verlies van 2-3 miljoen banen.
  2. Het aantal flex-werkers zal waarschijnlijk fors gaan toenemen van 1 miljoen nu naar 3-4 miljoen over 10-15 jaar.

Decennia lang is de maatschappij / de vastgoed-sector niet aan zulke drastische veranderingen blootgesteld geweest.

Innoveren we wel snel genoeg en hoe innoveren Google, Apple, Facebook?

De helden van de tech-revolutie, bedrijven innoveren niet top-down en zeker niet omdat het management ideeën genereert die de wereld sneller doen draaien. Al deze bedrijven organiseren diversiteit in een personeelsbestand en faciliteren jonge slimme mensen om goede ideeën te lanceren, te bouwen en te testen.Ook de vastgoed-sector zou gebaat zijn bij de benadering van de grote bedrijven uit de wereld van de technologie.  Als collectief van bedrijven en ondernemingen zijn we heel goed in staat om gefragmenteerde innovatiekracht te bundelen.

Dit is precies wat de initiatiefnemers van Urban Game Changers® beogen: maandelijks een groep van jonge toptalenten uit de NL vastgoedwereld bij elkaar brengen en bottom up met vernieuwende ideeën laten komen. Als pilot starten we een reeks van 5-6 bijeenkomsten tussen 1 februari en  juni 2016. De beste ideeën worden verzameld en gepresenteerd op PROVADA 2016 in Amsterdam.

 

Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws en informatie over PROVADA?
Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

Gepubliceerd
01-02-2016