Brink Groep: Vooruit kijken, denken en aanpakken

Brink Groep: Vooruit kijken, denken en aanpakken

PROVADA 2016: The Next Step
De uitdaging is om bestaande structuren en systemen te doorbreken

We staan op de drempel van een nieuwe tijd. De markt, de spelers, het spel en de regels zijn veranderd. Geen thema had in onze ogen dan ook beter kunnen zijn voor deze PROVADA dan The Next Step. We stonden als branche de laatste jaren bepaald niet stil, maar een volgende stap is nodig. In samenwerking, het toepassen van nieuwe technologieën, het ontwikkelen van nieuwe business modellen.

Open source kennis in de bouw?
We kunnen hierin veel leren van de game changers die tijdens de PROVADA een podium krijgen. Onze directievoorzitter Hans de Jonge zei hier nog niet zo lang geleden over in Cobouw:

“De laatste twintig jaar is er enorm veel geïnnoveerd. Maar het zijn bijna allemaal projectgerichte innovaties. Kennis wordt vaak heel slecht overgedragen. Open source kennis zou beter zijn. Neem Tesla dat zegt: je mag alle patenten gebruiken. In hun business model zien ze meer in verspreiding van het gedachtegoed dan in het vasthouden ervan. Laat de bouw hier een voorbeeld aan nemen.”

De toekomst zelf vormgeven
De uitdaging is om bestaande structuren en systemen te doorbreken. Pas dan kunnen we met werkelijk vernieuwende oplossingen komen en de toekomst zelf vormgeven. Wij namen precies om die reden als bedrijf eerder zelf al The Next Step door een nieuw business model te ontwikkelen. We vormen nu een groep van vier gespecialiseerde bedrijven in management, advies en automatisering: innvire, Brink Management / Advies, Kontek en Ibis. Samen zorgen wij voor grip op kwaliteit, proces en eindresultaat in bouw, huisvesting en vastgoed.

De uitdagingen in de markt zijn divers, vanuit onze vier gespecialiseerde bedrijven kunnen we daar de beste oplossingen voor vinden. Het echt ánders doen. Tegelijkertijd behouden we daarbij die zo cruciale helicopterview doordat we één groep vormen. Uiteindelijk hangen al die uitdagingen en de oplossingen ervoor immers ook weer met elkaar samen.

Vooruit kijken, denken en aanpakken
We zijn met de branche op de goede weg, maar we kunnen nog zoveel meer. En moeten dat ook. Wij geloven dat The Next Step er een is van buiten de gebaande paden durven te treden en van werkelijk sámen, wat veelal betekent dat je geeft voordat je krijgt. Vooruit kijken, denken en aanpakken. Zien we elkaar in juni? 

Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws en informatie over PROVADA?
Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

Gepubliceerd
12-05-2016