Nederland in internationaal perspectief: de stad van de toekomst

Datum & tijd
Donderdag 6 juni | 14:57 - 14:57
Organisator
PROVADA B.V. i.s.m. Cushman & Wakefield, CBRE Global Investors
Themabijeenkomst
Locatie
Forum 2
Moderator
Jeroen Lokerse

Cushman & Wakefield CEO Jeroen Lokerse gaat het debat niet uit de weg. Afgelopen zomer ontvouwde hij op PROVADA 2018 zijn visie op ‘Nieuw-Amsterdam’: de Randstad tot en met Eindhoven als één stad. Dit is volgens hem nodig om de internationale concurrentiekracht van Nederland te bevorderen.

´We moeten in Nederland stoppen met een beetje samenwerken en een beetje concurreren. Individueel ben je als stad niet relevant.´ Lokerse legt uit: ‘Willen wij de concurrentie met andere steden in de wereld aankunnen, dan is een veel ambitieuzer perspectief in Nederland nodig. Ik denk dan inderdaad aan de Randstad als één wereldstad met meerdere kernen. Waarbij we op dat hogere schaalniveau de balans kunnen aanbrengen in wonen, werken, winkelen, ontspannen en studeren. Dat vraagt om een kijk op beleids- en stadsontwikkeling waarbinnen ondernemers en overheden intensief samenwerken. Nu is daar nog geen sprake van, het debat is lokaal georganiseerd en gaat of over wonen, of over winkelen, of over werken: een integrale visie en aanpak ontbreekt.

In deze bijeenkomst gaat Jeroen Lokerse onder leiding van Tom van ´t Hek in gesprek over zijn visie met professionals die vanuit hun eigen betrokkenheid en deskundigheid de kansen, mogelijkheden én onmogelijkheden van het gedachtegoed verkennen.

Wilt u meer lezen over de visie van Cushman & Wakefield op de veranderende rol en functie van vastgoed door de structureel veranderende wereld en de kansen die het biedt om duurzame (ondernemings)waarde voor de samenleving en opdrachtgevers te creëren? klik dan op de volgende link:
https://cushwk.co/2XR3040

 

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -

Sprekers

Jeroen Lokerse

Managing Partner van Cushman & Wakefield in Nederland

Ronald van der Waals

Fonds Manager CBRE Dutch Office Fund at CBRE Global Investors

Tom van 't Hek

Gespreksleider

Erik Verhoef

Hoogleraar Spatial Economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam

Peter Savelberg

Urban Innovator en directeur TristateCity