Sasja  Fransen  - Founder Ritswand en De Vest Projecten

Sasja Fransen - Founder Ritswand en De Vest Projecten

Mijn naam is Sasja Fransen en ben 37 jaar oud. Ben opgegroeid in Weesp onder de rook van Amsterdam. Mijn vader is sinds 1990 ondernemer geweest binnen de binnenafbouw branche van kantoren en heb daar altijd in meegelopen met als onderscheidende kennis op het gebied van binnenwandsystemen. Ben van de basisschool naar VBO elektrotechniek gegaan, vervolgens MBO management opslag en vervoer om te eindigen bij HBO Bouwkunde aan de HvA, deze studie echter niet afgerond omdat ik het niet meer kon combineren met werken. Ik was inmiddels al begonnen bij een aannemer met werken. In 2011 voor mezelf begonnen met de binnenafbouw van kantoorpanden met als specialisme de binnenwanden, zowel glas als gesloten systemen. Mijn vader is altijd ondersteunend geweest en zelfs midden in zijn pensioen is hij nog elke dag op de zaak te vinden. Als ultieme doel heb ik altijd gehad om een eigen wand te ontwikkelen dat moest alleen niet een systeem zijn in het verlengde van alle systemen die al bestaan, dit is namelijk wat iedere wanden leverancier doet. Ik wilde echt onderscheidend zijn.

Doordat wij zoveel kennis hebben van binnenwandsystemen is er op een gegeven moment een klant naar ons toegekomen of wij  niet een wand konden ontwikkelen die echt circulair is. De bestaande systemen zijn dat namelijk niet, wel Cradle 2 Cradle maar niet Circulair.

Met deze vraag zijn mijn vader en ik aan de gang gegaan en ben ik uiteindelijk met de Ritswand gekomen, dit hebben we uiteindelijk verder uitgewerkt en gepatenteerd. Dit is de geboorte geweest van de Ritswand.

Op dit moment verkoop ik nog veel traditionele wanden maar is de Ritswand een zeer interessant en concurrerend product geworden in de hedendaagse denkwijze.