Ronald  Huikeshoven MRE MRICS - Directievoorzitter bij AM

Ronald Huikeshoven MRE MRICS - Directievoorzitter bij AM

Ronald Huikeshoven is geboren in Amsterdam. Na het behalen van zijn opleiding HTS Bouwkunde en HTS Bedrijfskunde is hij actief geweest bij verschillende bouwbedrijven in de sectoren restauratie en renovatie. Tijdens deze werkzaamheden heeft de opleidingen NVM-makelaar, Postdoctorale opleiding Vastgoedkunde en Chartered Surveyor voltooid. Met de hierbij op gedane kennis is hij actief geworden in de projectontwikkeling binnen het bouwconcern waar hij werkte.

In 1993 maakte hij de stap naar Amstelland Vastgoed (het huidige AM) waar hij actief was als ontwikkelingsmanager. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling binnen de regio Noord Holland. De activiteiten van Amstelland speelde zich in die tijd vooral af in de regio groot Amsterdam.

Na een mooie periode bij Amstelland Vastgoed maakte hij in 1997 de stap naar Bouwfonds MAB. Hier startte hij in de functie van ontwikkelingsmanager en groeide hij door tot directeur ontwikkeling voor de Noordvleugel van de Randstad. In het tijdsbestek 1997 – 2007 werd de basis gelegd voor de groei van Bouwfonds MAB in de regio groot Amsterdam tot één van de belangrijkste ontwikkelaars in die regio.

In 2007 kwam hij terug bij AM als regio directeur Noord West. In de rol van directeur geeft hij sturing aan de passie van AM voor het ontwikkelen van inspirerende en duurzame leefomgevingen. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Deze kwaliteit is terug te vinden in verschillende projecten in de regio Noord West, zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied. Enkele spraakmakende studenten- en starterswoningen projecten waar AM bij betrokken is, zijn: 670 woningen Villa Mokum op het Amstelkwartier en 320 woningen in De Studio (voormalig GAK-gebouw) te Amsterdam.

Nevenfuncties:
Voorzitter bestuur architectuurinstituut ABC te Haarlem Bestuur Stichting Het Nieuwe IJ
Bestuur Stichting Hoogbouw Redactieraad Gebiedsontwikkeling.
nu Algemeen Bestuur Forum voor Stedelijke Vernieuwing Bestuur Stichting Muziektent Vondelpark