Michael  Hesp  - Senior associate, Portfolio Strategy & Analytics at CBRE Global Investors

Michael Hesp - Senior associate, Portfolio Strategy & Analytics at CBRE Global Investors

Michael is gevestigd in Amsterdam en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van vastgoedbeleggingsstrategieën die risicogewogen rendement bieden aan beleggerskanten. Hij richt zich op de Nederlandse investeringsactiviteiten van CBRE Global Investors, in totaal € 6,2 miljard aan beheerd vermogen in kantoren, winkels, woningen en logistiek vanaf 2018. Michaels functie omvat ook het uitvoeren van strategische markt-, portfolio- en benchmarkanalyses – zowel kwantitatief als kwalitatief – en dit te vertalen naar rendementsverwachtingen van vastgoedmarkten over alle beleggingscategorieën en beleggingsbeleid voor de verschillende Nederlandse investeringsprogramma’s die worden beheerd door CBRE Global Investors NL. Hij speelt ook een cruciale rol bij het communiceren van deze huisvisies aan klanten van beleggers.

Voordat hij in 2014 bij CBRE Global Investors kwam, was hij werkzaam bij JLL Amsterdam, waar hij Head of Research was voor Nederland en verantwoordelijk voor het JLL’s thought leadership programma. Michael startte zijn carrière in 2006 bij Fakton, een boutique adviesburau gevestigd in Rotterdam en gespecialiseerd in de financiële analyse, structurering en onderhandelingen van vastgoedbeleggingen. Michael heft 13 jaar ervaring in het commerciële vastgoed, waarvan meer dan 4 jaar in een strategische onderzoeksrol.

Hij heeft een graad als Master of Real Estate Management en Development aan de Universiteit van Eindhoven.

Michael is lid van het Strategy & Research comitè van de Vereniging van Institutionele vastgoedbeleggers in Nederland (IVBN) en is actief betrokken bij verschillende brancheorganisaties zoals INREV, Stichting ROZ Vastgoedindex, StiVaD en meer. Michael is gastdocent aan de Hogeschool van Rotterdam.