Grid Pattern

Paris Proof Plein

Onder de vleugels van de Dutch Green Building Council (DGBC) presenteren innovatieve bedrijven oplossingen voor de Paris Proof-gebouwde omgeving.

Een verzamelplek voor professionals die de route naar Paris bewandelen, kennis willen delen en ophalen, innovaties omarmen en aanjagen.

Paris Proof deelnemers

Wat is de business van de Paris Proof deelnemers?

Bennex

Bennex levert slimme lokale energieopslag zonder gedoe. Om netcongestie op te lossen en de groei van duurzame energie of elektrisch laden mogelijk te maken, is er een groeiende behoefte aan energieopslag. Bennex helpt gebouweigenaren en beheerders, gebiedsontwikkelaars en MKB-productiebedrijven om de stap naar verduurzaming sneller te kunnen zetten. Dit kan door plaatsing van een batterijsysteem, maar ook als adviseur om de transitie naar een duurzaam energiesysteem mogelijk te maken. www.bennex.eu

 

Circulairstaal

Wij zijn Circulairstaal®. Jong, ambitieus en de duurzaamste staalbouwer van Nederland. We zijn koploper én kartrekker op het gebied van emissieloos bouwen, Design for Disassembly en het toepassen van biobased bouwmaterialen. Wij krijgen energie van het maken van circulaire staalconstructies en doen dat op onze manier!

COMCAM

COMCAM is gespecialiseerd in Energy Portfolio Management voor een toekomstbestendige energiestrategie. Dit doen we door slimme inkoop bij stabiele energieleveranciers met energiecontracten die aansluiten op de duurzaamheidstrategie. Met uitgebreide ondersteuning bij verduurzaming, wet- en regelgeving en financieringsmogelijkheden. COMCAM managet zo energieportefeuilles van ruim 9.000 bedrijven in Europese landen met ruim 25 energiespecialisten.

DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken. DGBC is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en heeft inmiddels bijna 400 aangesloten organisaties die de duurzame missie van DGBC ondersteunen. Aan de hand van vier centrale thema’s Paris Proof, Circulariteit, Gezondheid en Klimaatadaptatie ontwikkelen we impactvolle programma’s.

Binnen deze programma’s delen we kennis en innovaties, verbinden we partijen, stimuleren samenwerking, organiseren events en bieden opleidingen.

Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen en gebieden te meten.

Folie Effect

Warmtewerende raamfolie optimaliseert het binnenklimaat
 
Folie Effect is 3M Platinum Partner en 3M window film dealer en is al jaren dé partij die bedrijven adviseert in zonwerende raamfolie die helpt bij het reguleren van het binnenklimaat en het verminderen van de hitte in gebouwen. Daarin adviseren zij niet alleen, maar plaatsen de raamfolie ook. In het aanbod hebben zij verschillende varianten en reducties. De zonwerende folie wordt ingezet om het binnenklimaat in onder andere bedrijfspanden en zorginstellingen te optimaliseren. 
 
Zonwerende raamfolie biedt de mogelijkheid om grote kostenbesparingen te realiseren in samenwerking met een bestaand koelsysteem. Zonwerende raamfolie is effectief tegen warmte en hittestress én beschermt ook voor 99,9% tegen schadelijke UV stralen. Op deze manier helpt Folie Effect het nemen van de stap naar een comfortabeler en duurzamer gebouw. 
Prettig voor jou, je personeel en gasten en voor het milieu.
 
Welk type zonwerende folie voor jouw pand de juiste keuze is, hangt onder andere af van de wensen en doelen. Met de vooruitstrevende 3M zonwerende folies die door bureau CRG gekeurd zijn, optimaliseert Folie Effect het binnenklimaat en verduurzamen zij onder andere ziekenhuizen, scholen, wooncomplexen, woonzorgcentra en kantoorpanden.

Onze Joost

Onze Joost is een opleider en detacheerder voor verduurzaming van de gebouwde omgeving en energietransitie. Dagelijks doen velen kennis op bij Onze Joost om een bijdrage te kunnen leveren aan de opgave waar we allemaal voor staan. Dit kan met cursussen en leerwerktrajecten. Wij leveren de kennis én mensen die u nodig heeft.

SolarEdge

SolarEdge is wereldleider in slimme energietechnologie. Het bedrijf ontwikkelde een intelligente omvormeroplossing voor energieopwekking en -opslag in fotovoltaïsche (PV) systemen. De technolgie van SolarEdge maximaliseert stroomopwekking en veiligheid en verlaagt tegelijkertijd de kosten van de door het PV-systeem geproduceerde energie.

SolarEdge legt zich toe op innovatieve energieoplossingen gericht op een breed scala aan energiemarktsegmenten met oplossingen voor onder andere PV, opladen van EV’s en batterijen. De mensen van SolarEdge worden gedreven door de ambitie zonne-energie met behulp van slimme technologie veilig, efficiënt en rendabel in te zetten.

Murk Vlietstra, Director C&I Business Development & Alliances: “EU taxonomy en ESG-doelen dragen bij aan versnelling van de energietransitie. Wij zijn ervan overtuigd dat door anders om te gaan met de keuzes die worden gemaakt in het voortraject van duurzaamheidsinvesteringen, er veel gewonnen kan worden. Door toekomstgericht te kijken naar verzekerbaarheid, rendement, garanties en O&M wordt er veel mogelijk, ook in situaties die nu nog niet haalbaar lijken, zelfs al in situaties bij gebrek aan ruimte op het net. Wij gaan hier graag over in gesprek.”

Startblock

Startblock biedt één- en tweepersoonshuishoudens de kans op een eigen (t)huis. Door het groeiende woningtekort en strenge klimaateisen, hebben we  betaalbare en duurzame woningen ontwikkeld die stikstof vrij in 6 dagen worden gebouwd. De Startblock woningen worden volledig fabrieksmatig geproduceerd met biobased en circulaire materialen. 

Tala, natuurlijk bouwen

Tala ontwerpt en bouwt huizen van hout en andere natuurlijke materialen. Volledig circulair, 90% biobased en met netto CO2-opslag. Diverse grondgebonden en gestapelde modulaire woningen uit eigen fabriek plaatst Tala met minimale impact op locatie. Zo blijven deze verplaatsbare woningen van hoge permanente kwaliteit betaalbaar voor woningcorporaties en projectontwikkelaars. Bovendien overstijgen de gezonde huizen alle duurzame normen met gemak (MPG <0,5). 

Triple Solar

Triple Solar is dé uitvinder van de PVT-warmtepomp en bijbehorende PVT-warmtepomppanelenEen PVT-paneel wekt zowel elektriciteit als warmte op en is opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD)De Triple Solar PVT-warmtepomp is slim, compact maakt gebruik het milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddel propaan Verwarmen met Triple Solar is en duurzame en onderhoudsvrije oplossing voor gasloos of hybride verwarmen, voor de nieuwbouw en renovatie markt. https://triplesolar.eu .

Vattenfall

Als Paris Proof Partner van de DGBC wil Vattenfall een belangrijke bijdrage leveren in het verduurzamen van de gebouwde omgeving, onder andere door vastgoedondernemers online inzicht te bieden in het werkelijk verbruik van panden. Ook biedt het bedrijf ter inspiratie een routekaart aan voor de weg naar Paris Proof vastgoed. Zo krijgen vastgoedondernemers inzicht, advies en duurzame energieoplossingen om de duurzame ambities waar te maken.