Grid Pattern

Maarten de Gruyter

Oprichter en directeur Boelens de Gruyter

Als oprichter en directeur richt Maarten zich op acquisities en overziet de commerciële activiteiten. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de creatieve en strategische visie van het bedrijf.

Maarten is geboren in ’s‐Hertogenbosch en afkomstig uit een geslacht van ondernemers. Hij studeerde in zowel Brussel als Amsterdam. Na het afronden van zijn studie International Business is hij vanaf 2001 werkzaam geweest in de vastgoedsector als ontwikkelaar en investeerder. Samen met Harm Boelens is hij in 2007 gestart met Boelens de Gruyter. 

Maarten is wekelijks te horen als co-host bij het BNR programma ‘Vastgoed Gezocht’ en maakt samen met Sander Schimmelpenninck de podcast ‘Hou Je Vastgoed’. Ook is hij columnist bij onder andere het tijdschrift Quote en werd hij in 2018 verkozen tot Vastgoedman van het Jaar.

Als oprichter van stichting DON heeft hij zich jarenlang ingezet voor de genezing van diabetes type 1. Met de fundraising opbrengsten steunt stichting DON fundamenteel wetenschappelijk diabetesonderzoek om hun doel te halen. Sinds 2019 is Maarten erevoorzitter en benoemt tot Honorary fellow aan het Hubrecht Institute, Developmental Biology and Stem Cell Research in Utrecht. In dit instituut werd, als dank voor zijn tomeloze inzet, ook een laboratorium naar hem vernoemd.

Gerelateerde sprekers

Sander Schimmelpenninck

Journalist, opiniemaker, columnist en schrijver