Grid Pattern

Van droom naar daad: BZK versnelt radicaal de woningbouw

BouwLab R&Do, Fakton, Ministerie BZK
Donderdag 12:00 - 12:45 PROVADA FUTURE

Met de ambitie om 900.000 woningen vóór 2030 te realiseren heeft het ministerie van BZK een ‘Plan van Aanpak Versnellen Woningbouw’ opgesteld. Door alle ontwikkelingen wordt het plan met de dag actueler. De dalende trend van de woningbouwproductie vraagt om radicale oplossingen.
Deze oplossingen liggen o.a. in parallel plannen, parametrisch ontwerpen en standaardisering. Hiermee kun je het planproces versnellen en de bouwtijd verkorten. Hoe dat werkt in de praktijk? Dat wordt hier uit de doeken gedaan.

We beginnen met een toelichting op het plan door Anke Sieverink (Ministerie BZK). Evelyne Rademaker (Fakton) gaat in op de rol en kansen voor gemeentes en marktpartijen. Rob Buren (BouwlabR&Do) zal als expert in het digitaliseren en industrialiseren van de bouw, toelichten hoe je met digitale toepassingen kunt versnellen en opschalen. 

sprekers

Leontien de Waal

Sector Banker Bouw ABN AMRO

Moderator

Anke Sieverink

Beleidsmedewerker woningbouwbeleid Ministerie van BZK

Rob Buren

Digitaliseren en Industrialiseren van de bouw

Evelyn Rademaker

Partner Fakton Executives

Locatie

PROVADA FUTURE

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2023 12:00 06/15/2023 12:45 Europe/Amsterdam Van droom naar daad: BZK versnelt radicaal de woningbouw Met de ambitie om 900. 000 woningen vóór 2030 te realiseren heeft het ministerie van BZK een ‘Plan van Aanpak Versnellen Woningbouw’ opgesteld. Door alle ontwikkelingen wordt het plan met de dag actueler. De dalende trend van de woningbouwproductie vraagt om radicale oplossingen. Deze oplossingen liggen o. a. PROVADA 2023 , PROVADA FUTURE