Grid Pattern

Gemeente Den Haag: Haagse aanpak leegstand en tijdelijke invulling (Stadmaken)

Gemeente Den Haag
Dinsdag 11:00 - 12:00 E106

Den Haag is, net zoals andere grote én kleine gemeenten in Nederland, een stad met een hoge druk op de schaarse beschikbare ruimte. Er is een tekort aan ruimte voor woningen, maar bijvoorbeeld ook voor sociale functies en economisch betaalbare functies. De stad, de inwoners en alle ruimtegebruikers kunnen het zich niet veroorloven om beschikbaar vastgoed en braakliggende gronden onvoldoende te benutten. 

Hoe kan beschikbaar vastgoed zo goed mogelijk worden benut, zodat er minder en voor kortere periode leegstand is? En met een invulling die past binnen beleidsdoelstellingen en zorgt voor sociaal-economische versterking van het gebied waar de leegstand is?

Daarom is de gemeente Den Haag op zoek gegaan naar een cultuur en werkwijze waarmee we leegstaand en tijdelijk beschikbaar vastgoed en openbare ruimte zo goed mogelijk kunnen benutten, zodat de ruimte in de stad optimaal gebruikt wordt en een goede bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van de stad. Dit doen we samen met corporaties, ontwikkelaars en andere vastgoedpartijen. Het onderzoek heeft onder andere geleid tot een instrumentenbox voor leegstand. Graag gaan wij tijdens deze bijeenkomst met u in gesprek over deze instrumentenbox en de ideeën die wij hebben opgehaald om de leegstand zoveel mogelijk te vullen en te benutten met (tijdelijke) initiatieven. 

Locatie

E106

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2023 11:00 06/13/2023 12:00 Europe/Amsterdam Gemeente Den Haag: Haagse aanpak leegstand en tijdelijke invulling (Stadmaken) Den Haag is, net zoals andere grote én kleine gemeenten in Nederland, een stad met een hoge druk op de schaarse beschikbare ruimte. Er is een tekort aan ruimte voor woningen, maar bijvoorbeeld ook voor sociale functies en economisch betaalbare functies. PROVADA 2023 , E106