Grid Pattern

Openingsbijeenkomst Dag van de Betaalbare (Huur)Woning

PROVADA, Aedes, Capital Value , IVBN, NEPROM
Donderdag 10:45 - 11:45 Forum 1

Openingsbijeenkomst

De dag begint om 10:45uur met een openingsbijeenkomst waarbij alle belangrijke stakeholders voor de realisatie van betaalbare huurwoningen aan tafel vertegenwoordigd zijn; Aedes (namens de corporaties), Neprom, IVBN, Capital Value en het Ministerie BZK. Onder leiding van Tom van 't Hek gaan ze met elkaar in gesprek om - vanuit ieders perspectief - gezamenlijk de oplossingen te formuleren. Tijdens de openingsbijeenkomst komen onderwerpen aan bod, zoals de invoering van de wet Betaalbare Huur, de verantwoordelijkheid van corporaties in ontwikkelprocessen, aanvullende subsidies om nieuwbouw te stimuleren en de rol van de overheid bij het aanwijzen van bouwlocaties.

Samenwerkingstafels

De middag staat in het teken van de verdieping en verbinding. Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn er in de businesslounge 15 (gemodereerde) rondetafelgesprekken waarbij de samenwerking centraal staat. Hierbij worden vertegenwoordigers van o.a. corporaties, gemeenten, ontwikkelaars en beleggers van harte uitgenodigd om aan deel te nemen. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars bij de realisatie van betaalbare nieuwbouwwoningen, ouderenhuisvesting en starterswoningen én versnellen en verduurzamen. De definitieve indeling van de tafels wordt later bekend gemaakt.

Bent u werkzaam bij een corporatie? Dan ontvangt u bij aanmelding een kortingscode van ons voor de toegangskaart van PROVADA. Aanmelden kan via deze mail.  

Bekijk hier het programma van de samenwerkingstafels 

 

sprekers

Tom van 't Hek

Gespreksleider

Moderator

Marijn Snijders

Directeur Capital Value

Martin van Rijn

Voorzitter Aedes

Desirée Uitzetter

voorzitter NEPROM en Directeur Gebiedsontwikkeling BPD

Martijn Balster

Wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest Namens VNG en wethouder Gemeente Den Haag

Gertjan van der Baan

Voorzitter IVBN en CEO Vesteda

Chris Kuijpers

Directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Locatie

Forum 1

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2023 10:45 06/15/2023 11:45 Europe/Amsterdam Openingsbijeenkomst Dag van de Betaalbare (Huur)Woning Openingsbijeenkomst

De dag begint om 10:45uur met een openingsbijeenkomst waarbij alle belangrijke stakeholders voor de realisatie van betaalbare huurwoningen aan tafel vertegenwoordigd zijn; Aedes (namens de corporaties), Neprom, IVBN, Capital Value en het Ministerie BZK.
PROVADA 2023 , Forum 1