Grid Pattern

Standort Niederrhein

Hier, tussen de Nederlands-Duitse grens en de Rijn, wordt het bedrijfsleven gekenmerkt door creatieve en innovatieve mkb-bedrijven die zich richten op de wereldmarkt. Een mix van acht succesvolle strategische branches, vitale kennisnetwerken en een veelzijdig onderwijslandschap drijft de zakelijke motoren aan.

Het exportgerichte bedrijfsleven (exportaandeel meer dan 50 procent) vormt een van de grote voordelen van de regio Niederrhein. En er zijn er nog twee: de strategische ligging en de directe beschikbaarheid van bedrijfs- en industriekavels.

De regio Niederrhein ligt strategisch gezien ideaal in het centrum van een miljoenenmarkt. Binnen een straal van 100 kilometer zijn 16 miljoen consumenten te bereiken. Düsseldorf en Keulen met hun internationale luchthavens en beursorganisaties zijn directe buren. Alles is nauw met elkaar verbonden via weg, spoor, water en lucht. Ook daarom behoort de regio Niederrhein tot de drie beste logistiekregio's van Duitsland.

Voor bedrijven, projectontwikkelaars en investeerders heeft de regio Niederrhein zich ontwikkeld tot een internationaal georiënteerde economische regio met een betrouwbaar toekomstpotentieel. Ons voordeel: we hebben nog ruimte voor nieuwe vestigingen.

Maak kennis met het actuele aanbod aan bedrijfskavels en kom meer te weten over de voordelen van de ligging en infrastructuur van de regio Niederrhein. Bezoek ons op de provada of online op www.invest-in-niederrhein.de.