Grid Pattern

Onno Hoes

voorzitter NVM

In 2019 startte Onno Hoes als algemeen voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs, met afstand de grootste brancheorganisatie op dit gebied. Hij herintroduceerde begin 2020 het begrip woningnood waarmee het thema van de nijpende voorraad woningen en de stagnatie in de doorstroming een ‘gezicht’ kreeg. In talloze media-optredens heeft Hoes het thema kwalitatief en kwantitatief onderbouwd en gepleit voor wonen als basisbehoefte.

Onno Hoes was van 2001 tot 2010 gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Als burgemeester van Maastricht was Onno Hoes tussen 2010 en 2015 verantwoordelijk voor de bestuurlijke samenwerking in Maastricht en Zuid-Limburg. Van 2017 tot 2019 was hij waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer en vanuit die functie onder andere voorzitter van de Zorg- en Veiligheidsregio Kennemerland en de Omgevingsdienst. In deze periode werden de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heringedeeld tot 1 nieuwe gemeente van ca 160.000 inwoners.

De maatschappelijke betrokkenheid van Onno Hoes is duidelijk zichtbaar in uiteenlopende nevenfuncties: voorzitter Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het vicevoorzitterschap van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie en het lidmaatschap van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Bijeenkomst

Opening PROVADA 2021

PROVADA BV

Dinsdag 10:00 - 10:20

Centrale Hal

Gerelateerde sprekers

Peter Schreuter

Directeur & eigenaar PROVADA