Grid Pattern

Tineke Keuzenkamp-van Emmerik

Projectmanager Langer Thuis Akkoord Gemeente Rotterdam

Tineke Keuzenkamp is sinds maart 2022 in dienst bij de gemeente Rotterdam als programmamanager LTA. In 2020 is dit Langer Thuis Akkoord ondertekend, waarmee Rotterdam een antwoord geeft op de dubbele vergrijzing die de stad te wachten staat. Rotterdam doet dat samen met ruim 40 partners: corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ontwikkelaars, ouderenbonden, beleggers en zorgverzekeraars. De gezamenlijke ambitie is dat ouderen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen.

Hiervoor was Tineke actief bij de provincie Zuid-Holland in de energietransitie o.a. als programmamanager van het H2GO programma (waterstof voor Goeree-Overflakkee). Daarvoor is Tineke 20 jaar actief geweest voor het CDA (2 periodes als gemeenteraadslid in Capelle aan den IJssel en 3 periodes als wethouder in Capelle aan den IJssel en Ridderkerk). Naast haar werk is Tineke voorzitter van de Raad van Toezicht van De Vijverhof, een woonzorgcentrum in Capelle aan den IJssel en lid van de ledenraad van WNL.

Tineke beschrijft haar eigen functioneren en motivatie als volgt: daadkrachtig en betrokken. Ik voel me steeds weer uitgedaagd door de vele actuele thema’s die om antwoorden vragen. Met name door de energie transitie en de transitie van de overheid en de zorg. Ik ben het beste in mijn element als ik op zoek moet naar oplossingen voor complexe vraagstukken. Daarbij zoek ik eerst de verbinding met andere betrokkenen. Dankzij mijn uithoudingsvermogen, dadendrang en vaardigheid om mensen met elkaar te verbinden, draag ik bij aan oplossingen die op draagvlak kunnen rekenen.Bijeenkomst

Gerelateerde sprekers

Anneke Sipkens

Directeur-bestuurder ANBO

Hans Adriani

Voorzitter van de Task Force Wonen en Zorg