Grid Pattern

Ruth van Dijken

Oprichtster en directeur Blendingbricks

Ruth van Dijken is oprichtster en directeur van Blendingbricks.

Blendingbricks creëert betekenisvolle, groene & gezonde leefomgevingen voor mens, plant en dier in het vastgoed en de openbare ruimte. Wij maken positieve impact door de natuur, de gebruiker en de ruimte met elkaar te verbinden.

Wij geloven dat visies en concepten moeten gaan over een unieke ervaring met meervoudige waardecreatie op zowel ecologisch, sociaal als economisch vlak.  En dat kan alleen als je op een gelijkwaardige manier naar alle stakeholders kijkt. Door niet alleen vanuit het perspectief van de mens te kijken, maar juist vanuit het geheel, creëer je impactvolle leefomgevingen die dienend zijn voor alles wat leeft.

Door op innovatieve en speelse wijze het "hoe & waarom" in een concept te verwoorden, wordt bewustwording gecreëerd. Een ambitie of visie wordt op zo'n manier beschreven, dat we mensen weten te inspireren en te raken. Hierdoor kunnen wij naast het creëren van bijzondere concepten, echt onderscheidend zijn en weten we de boodschap over te brengen. 

Blendingbricks benadert opgaven in de openbare ruimte en bij (her) ontwikkelingen vanuit een holistisch perspectief: wat is goed voor de mens die als gebruiker gebruik gaat maken van deze ruimte, wat is goed voor de natuur die hier reeds aanwezig is, de dieren die hier leven etc. Zij maken immers ook gebruik van de ruimte. De natuur is dus altijd een gelijkwaardige stakeholder in onze benadering

Huidige projecten omvatten onder andere The Green Mile in Amsterdam. Met een 6-tal mede initiatiefnemers hebben we een ambitie geformuleerd om van de vieze, vervuilde, grijze en gevaarlijke Stadhouderskade in Amsterdam een groene, fijne leefomgeving te maken voor mens, plant en dier. Blendingbricks is oprichtster en kartrekker samen met onder andere UNStudio, Heineken Company, De Nederlandsche Bank, Hogeschool van Amsterdam en Rijksmuseum. 

Blendingbricks is inzetbaar voor conceptontwikkeling, integrale visies & strategie, impactvolle branding & creatieve communicatie. 

Ruth van Dijken is als onderneemster altijd in beweging, ziet veel kansen en houdt van pionieren. Energiek en met een positieve mindset is ze een echte changemaker en natuurliefhebber. Ze durft de weg te wijzen naar integrale duurzaamheid, inspireert mensen en bedrijven door ze te laten zien dat vastgoed, sociale en ecologische waarden hand in hand gaan. Ruth schrijft tevens artikelen, is moderator en spreker.

Bijeenkomst

Meaningful Difference: een gedurfd gesprek over de wérkelijke waarde en impact van communities

Woensdag 13:30 - 14:30

Zaal E108