Grid Pattern

Paul Depla

Burgemeester Breda en voorzitter G40 Stedennetwerk

Paul Depla is burgemeester van Breda sinds maart 2015. Als burgemeester maakt hij zich hard voor een grenzeloos, groen en gastvrij Breda. In een stad waar samenwerken met de inwoners centraal staat, is er geen plaats voor ondermijning en drugscriminaliteit. Hij steekt daarom veel energie in het verstoren en voorkomen van de drugsindustrie. In dit kader is hij ook een voorstander van de regulering van de hennepindustrie zodat er afscheid genomen kan worden van het failliete gedoogbeleid Nederland.

Als voorzitter van de G40-stedennetwerk houdt hij zich intensief bezig met de complexe vraagstukken die spelen in de grote steden en brengt hij de belangen van de steden bij het rijk en de landelijke politiek over het voetlicht.

Voor zijn komst naar Breda was hij 5 jaar burgemeester van Heerlen en 10 jaar wethouder in Nijmegen. In de Waalstad stond hij als wethouder ruimtelijke ontwikkeling aan de wieg van onder andere de Nevengeul, de stadsbrug en de ontwikkeling van het Waalfront.

Paul Depla studeerde sociologie en politicologie en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg met een studie naar de vernieuwing van de lokale democratie. Na zijn studie was hij actief in het campagneteam van Wim Kok in 1998.  En was hij van 1998 tot 2000 politiek adviseur van de minister van Verkeer & Waterstaat.

Gerelateerde sprekers

Henri de Groot

Hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek bij VU Amsterdam

Rob Haans

Bestuursvoorzitter woningcorporatie de Alliantie