Grid Pattern

Anneke Sipkens

Directeur-bestuurder ANBO

Anneke Sipkens is sinds 1 januari 2021 directeur-bestuurder van ANBO. Deze vereniging van, voor en door de leden is een bondgenoot voor een lang en gelukkig leven.

Annekes kracht ligt bij strategie en innovatieve ontwikkeling, het opbouwen van partnerschappen, financiën, marketing & communicatie en out-of-the-box denken. Deze kwaliteiten zet ze in voor de speerpunten van ANBO:                                                  pensioen, digitalisering, inkomen, wonen, gezondheid & vitaliteit en veiligheid.

Anneke heeft de afgelopen tien jaar haar sporen verdiend op het terrein van duurzaamheid. Zo was zij directeur bij Stichting DOEN en Director Sustainability Services bij Deloitte.  Daarvoor heeft Anneke 20 jaar als (internationale) marketeer & innovator gewerkt bij Unilever en Douwe Egberts. Anneke gelooft in innovatie (gebaseerd op goed onderzoek), merken en partnerschappen op weg naar een duurzame en inclusieve wereld.

Anneke is, naast haar werkzaamheden als directeur-bestuurder van ANBO, voorzitter van de Raad van Toezicht bij Innofest. Deze organisatie helpt ondernemers met het testen van hun duurzame prototypes, zodat zij een betere kans maken op de markt. Ook is zij voorzitter bij stichting WakaWaka, dat duurzame energie toegankelijk wil maken voor iedereen.  En Anneke zit in de Ledenraad van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), een onafhankelijk kennis- en opleidingscentrum en conferentielocatie voor duurzame ontwikkeling.

Bijeenkomst

Gerelateerde sprekers

Hans Adriani

Voorzitter van de Task Force Wonen en Zorg

Tineke Keuzenkamp-van Emmerik

Projectmanager Langer Thuis Akkoord Gemeente Rotterdam