Grid Pattern

De Verstedelijkingsalliantie: een nieuwe economie langs de Oude Lijn

Verstedelijkingsalliantie
Woensdag 10:30 - 11:15 Forum 1

De Verstedelijkingsalliantie is een samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de MRDH en de gemeenten Dordrecht, Rotterdam, Schiedam, Delft, Rijswijk, Den Haag, Zoetermeer en Leiden. Samen zetten deze partijen zich al vijf jaar in voor verstedelijking langs de ‘Oude Lijn’, de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht. Door op en rondom stationslocaties veel woningen en werkruimte toe te voegen, in combinatie met een verhoging van de frequentie van het spoorverkeer, denken de acht gemeenten in één klap zowel een grote bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van het woningtekort, het bevorderen van duurzame mobiliteit én het versterken van de regionale agglomeratiekracht.

Over dat laatste thema gaat de paneldiscussie op 15 juni. Onder leiding van Brigit Gerritse zullen de panelleden met elkaar in gesprek gaan aan de hand van vragen als: waarom willen (kennisintensieve) bedrijven zo graag bij elkaar in de buurt zitten? Hoe kan het beter verbinden van innovatiedistricten als het Leiden Bio Science Park en de Technische Innovatie Campus Delft innovaties bevorderen? En hoe krijgen we bij binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen ook betaalbare werkruimtes toegevoegd? Bij dit gesprek kán en mag de markt uiteraard niet ontbreken!

Meer informatie over de panelleden volgt binnenkort.

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

sprekers

Brigit Gerritse

Executive Director, ULI Benelux Urban Land Institute Benelux

Moderator

Anne Mulder

Voorzitter Verstedelijkingsalliantie en wethouder Den-Haag

Pieter Vandeginste

Directeur ASR Dutch Mobility Office Fund

Linco Nieuwenhuyzen

Manager strategie Innovation Quarter en secretaris Economic Board Zuid-Holland

Rogier Krabbendam

Manager public affairs VNO-NCW West

Locatie

Forum 1

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2022 10:30 06/15/2022 11:15 Europe/Amsterdam De Verstedelijkingsalliantie: een nieuwe economie langs de Oude Lijn De Verstedelijkingsalliantie is een samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de MRDH en de gemeenten Dordrecht, Rotterdam, Schiedam, Delft, Rijswijk, Den Haag, Zoetermeer en Leiden. Samen zetten deze partijen zich al vijf jaar in voor verstedelijking langs de ‘Oude Lijn’, de spoorlijn tussen Leiden en Dordrecht. PROVADA 2022, Forum 1